Merhaba başlıkta belirttiğim gibi sebebi nedir acaba? AOC 24G2zu 240Hz 0.5ms IPS model monitörü kullanıyorum ve human benchmark testinde VA panel cfg73 144Hz Samsung monitörüm de 120-130ms ortalama çıkarırken 144Hz TN panel BenQ da 80-110 ms arası çıkarırken bu monitörde hep 155(minimum)-165-190-200-210ms çıkıyor. Anlayacağınız arada uçurum var. İlk başlarda pek hissetmesem de şu an fark ediyorum daha iyi FPS de alsam ufak bir gecikmeyi hep hissediyorum. İnternette hiçbir yerde Türkçe-İngilizce bir çözüm yok. AOC'a mail attım dönüş yok. Ticket açtım gene dönüş yok. Üstü gri bir şekilde "açık" yazıyor ancak açık değil arkadaşlar açık olsa hissederim emin olun çünkü bazı yabancı arkadaşlar internette öyle söylemiş açık yazıyorsa açıktır vs. diye alakası bile yok. 144Hz modda gene kapalı ancak 120Hz'e aldığım zaman açılıyor. Ancak human benchmark sonuçları pek değişmiyor. Akıcı net güzel bir monitör ancak tepki veremedikten sonra isterse 1000 Hz olsun bir şey ifade etmiyor.
Bu arada monitör önerilerinizi bekliyorum. Piyasada BenQ'dan da daha hızlıları olduğunu düşünüyorum BenQ'nun 240Hz 27" modelini arkadaşımda test ettiğimde onunda gecikmesi 140'lar da çıkıyordu ancak 24" 144Hz XL2411 eski modelinde daha iyi çıkıyor sebebini anlamadım. Bu tarz hızlı bir monitör bilen var mı aranızda? Parası neyse verip alacağım ancak kesin bir şey lazım. İnternetteki zırva incelemelere bakmıyorum güya bu monitör içinde aynısını diyorlardı. Bana benim gibi en az birkaç modeli test etmiş refleksleride iyi öyle bir arkadaş lazım. Hz'si önemli değil çünkü 144Hz ile 70-90 hadi en kötü dediğim gibi 80-110ms çıkarırken 240Hz ile 170-200'ün altına inemiyorum.
Yardımlar için teşekkür eder iyi sosyaller dilerim.