AOC 24G42e en iyi renk ayarı nasıl yapılır?

Daha fazla  
Monitörü bugün aldım ve nedenini bilmiyorum fakat nedense aşırı parlak gibi hissettiriyor. Siyahlar çok beyaza Kayıyor nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörü bugün aldım ve nedenini bilmiyorum fakat nedense aşırı parlak gibi hissettiriyor. Siyahlar çok beyaza Kayıyor nasıl çözebilirim?

Eki Görüntüle 2598406
HDR açık mı? Açıksa kapatın.

Sağ alt kısımlarda çıkan o turuncu ışıklar, bakış açınıza göre değişiyor ise onlar IPS Glow.

Laptopa en yakin boyle getirebildim oburturlu cok isik azaliyor.

Sağ alt kısımlarda çıkan o turuncu ışıklar, bakış açınıza göre değişiyor ise onlar IPS glow.

IPS glow her IPS monitorde oluyor diye biliyorum biraz da olsa azaltabildim 1 2 saat oyun oynayip yorumlayacagim tekrardan.

Sağ alt kısımlarda çıkan o turuncu ışıklar, bakış açınıza göre değişiyor ise onlar IPS glow.
HDR kapali DP kablosu sipariş ettim alakasi olur mu bilmiyorum ama HDMI'la bagladim simdilik.

bu arada o ışıklar turuncu deil arkadaki ledden kameraya öyle çıkmış dümdüz beyaz

Son düzenleme:
Baya toparlamış ama Acer ile fark uçuk. Tabi kamera ile bakmak çok yanlış bir durum ama fark belli oluyor tabi. OSD ekranında Lenovo monitörler gibi "Dark Boost" tarzı bir ayar varsa arttırın. Renk modunuda değiştirmek kontrastı baya etkilemekte.

HDR kapali DP kablosu sipariş ettim alakasi olur mu bilmiyorum ama HDMI'la bagladim simdilik.
Pek alakası olmaz, tabi HDMI sürümü çok eskiyse bilemiyorum çok. NVIDIA ayarlarından birde 8-10 bit, Full Range RGB açın.

bu arada o ışıklar turuncu deil arkadaki ledden kameraya öyle çıkmış dümdüz beyaz
Beyaz olması iyi. Turuncu IPS Glow eziyet.

kameradan baya kötü gözüküyor ama toparladım gibi saatlerdir uraşıyom renklerı olabıldıgınce acere benzetmeye calıstım suan guzel gıbı sadece uzun zamandır monitör kullanmadıgım icin bi garip geliyor

Şahsen kontrast olarak bu tarz fark beklemiyordum. Tabi işin içinde piyango durumu var, en yüksek 1500:1 ölçülmüş olsada 1300:1 de çıkabiliyor, 1100:1 de.
Nitro 16 cidden mat bir tona sahipmiş.

Kamerada çok kötü çıkmış 24G42e. Beyaz tam ekran açıp R-G-B ayarlayın derim.

Dark boost karanlık bölgeleri açıyor, rekabetçi de avantaj sağlamak için yapılmış. Bu tarz ayarların default kalması daha doğru olur.

Şu siyahları gördükten sonra her şey çamur gibi gelmeye başladı. Mağazada falan Oled görmeyin, geri dönüşü yok bunun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Dark boost karanlık bölgeleri açıyor, rekabetçi de avantaj sağlamak için yapılmış. Bu tarz ayarların default kalması daha doğru olur.
Lenovo için kontrast arttırması yapıyor hocam. Level 1 ile Level 4 arasında iyi bir kontrast farkı oluyor, bariz görülür şekilde. R24e'nin de bu sebebten çok farklı sonuçlar verdiği düşünüyorum ölçüm testi olarak zaten.

AOC için benzer bir ayar varmı bilmiyorum ama direk "Dark Boost" dediğiniz işlevi görüyor AOC için, onu biliyorum.

800:1 çıkan incelemenin yanlış yapılmış olma ihtimali yüksek. 3 farklı inceleme 1000:1 ve 1200:1 civarında çıkmıştı. Arada bu tarz farklar olabilir ama 400:1 abartı fark. Sonradan aklıma dank etti.

Kontrast oranını artıracağım diye siyahların ezilmesine (dolayısıyla detay kaybına) sebep olabilirsiniz.

hocalarım bişey dicem ama çok tuhaf

az önce sisteme restart attım ve siyahlar düzeldi ? simsiyah şuan masaüstü

acaba ekran kartı tarafında bi problemmi vardı

nasi ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…