AOC 24G42E ghosting problemi nasıl çözülür?

TheHighFive

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Başlığı nasıl yazacağımı bilemediğim için bu şekilde açtım. Yaşadığım durum sanırım ghosting problemi.
Monitörü yaklaşık 1 ay önce aldım ve ilk başlarda herhangi bir sorun yoktu. OverDrive ayarını “faster” modunda kullanıyordum. Ancak bir süre sonra bu sorun ortaya çıkmaya başladı. Problem sadece yazılarda görülüyor; oyunlarda herhangi bir sıkıntı yok. Masaüstünde ve oyun içindeki tüm yazıların arkasında beyaz bir silüet oluşuyor.
Bunun üzerine OverDrive ayarını “fast” moduna aldım ve sorun düzelmişti. Fakat bugün bilgisayarı açtığımda problem tekrar ortaya çıktı. Bu sefer OverDrive ayarını “normal” konumuna getirdim. Sorun azaldı ama tamamen geçmedi.
Bu durumda bana ne önerirsiniz?
Ne yapmam gerekir?
Ayrıca OverDrive modları görüntü kalitesini etkiler mi? Görüntüyü bozan veya kalite kaybına neden olan bir ayar mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tersine ghosting yaşıyorsunuz sanırım, OverDrive ayarı normal ghostingi azaltır ama monitörün kalitesine göre sizdeki duruma yol açabilir. Görüntü kalitesine ise etkisi çok olmasa da var. OverDrive özelliğini tamamen kapatın ve sorun çözüldüyse bir de UFO testi yapın; hoşunuza giderse öyle kullanırsınız.

Tersine ghosting yaşıyorsunuz sanırım, OverDrive ayarı normal ghostingi azaltır ama monitörün kalitesine göre sizdeki duruma yol açabilir. Görüntü kalitesine ise etkisi çok olmasa da var. OverDrive özelliğini tamamen kapatın ve sorun çözüldüyse bir de UFO testi yapın; hoşunuza giderse öyle kullanırsınız.

Tamamen yok etme şansımız yok yani doğru mu?
Ben hangi OverDrive ayarını kullanayım 180Hz monitörüm IPS panel

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı