AOC 24G4X panelinde ışık sızması olabilir mi?

Jeishinz

Centipat
Daha fazla  
Monitör
AOC 24G4X
Yeni aldığım monitörde resimde gördüğünüz gibi ekranda ışıklar fark ettim, sağdaki ışıklar gözle pek belli olmasa da sol tarafta olan birkaç beyaz ışık dikkatimi çekti. Sizce bu ışık sızması olabilir mi? Açı değiştirdiğimde ışıklar belli olmuyor ama kuşkulandığımdan sormak istedim.

Dosya Ekleri

• IMG_20240729_015226_412.jpg
    78,2 KB · Görüntüleme: 111
Işık sizması göze kameraya olduğundan çok daha az gelir. Ayrıca biraz da iş piyango panelden panele ışık sızma oranı değişebilir. Bence öyle çok fazla bi ışık sızması yok hatta normalin altında. Rahatsız etmiyorsa sorun yok.

Sağ üst ve altta var gibi ama sorun yaratacak kadar değil. IPS panellerde normal bir durum.

Siz bir de buna bakın:

Sağ üstteki zaten neredeyse hiç belli olmuyor, arkadaşımın yayınını izlerken sadece soldakiler bir dikkatimi çekmişti. İlk defa IPS panel kullanıyorum bu yüzden bir tedirgin oldum ama sanırım pek bir problem yok gibi. Teşekkürler cevapladığınız için.

Sol tarafta ışık sızması var ama yukarı ve aşağıdaki parlamalara IPS Glow deniyor, baktığınız açıya göre de yerleri değişecektir,

IPS glow sorun değildir IPS panellerin teknolojisinden dolayı parlama yapması doğaldır ama ışık sızması üretim hatasıdır panelle çerçevenin yalıtımının iyi yapılmamasından kaynaklanır.

Benim için kıstas ise akşam karanlık bir ortamda film/dizi açarım kenarlarda olmaması gereken bir ışık görünmüyorsa en azından göze batacak kadar değilse sorun etmem. Tabi yine de size kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…