İnceleme AOC 24G4X

Hocam bende de IPS glow bu şekilde. Değişime gerek yok sanırım fotoğrafta da çok abartılı göstermiş. Ölü piksel de göremedim bendekin de.

Bende de aynı şekilde fotoğrafta abartı çıkıyordu. Hayırlı olsun problemi yoksa.

Eki Görüntüle 2142935

En yukarıdaki monitörün default ayarları.
Ortadaki, monitördeki HDR Game ayarı.
Aşağıdaki displayhdr ayarı.
Burada bütün ayarların karşılaştırması var hocam. Hem monitörden HDR hem de ayarlardan HDR açınca en aşağıdaki gibi oluyordu.

En iyisi hangisi sizce fotoğraftan çok belli olmuyor. En iyi görüntü kalitesini hangisi veriyor?

Bende öyle mükemmel bir fark göremiyorum. HDR kapalı olarak kullanıyorum cihazı sizin gözünüze hangisi hitap ediyorsa onu kullanın hocam.

Şu anda bu monitörü kullanıyorum bende. (24G4X) Enerji tasarrufunu kapatıp onca ayar yapmama rağmen renkleri pek tatmin etmedi beni. LG'nin 75 hz ofis monitöründe renkler daha canlı gözüküyor. Yapmam gereken bir ayar vs var mı?

Sizi tatmin etmediden kastınızın ne olduğunu bilemiyorum. Canlı değil diyorsanız kesinlikle imkansız. QD olmadan %75 Rec.2020 gamutu var o monitörün. Ve canlılık doğrudan doğruya gamutla alakalı. Bir sorun vardır muhtemelen ama yaz yaz bakamam şu an buradan.

Ayrıca bu tarz geniş gamut monitörün renk ayarlarıyla kalibrasyon cihazının yoksa asla oynamamalısınız. İnternette atıp tutanlara bakmayın bildikleri bir şey yok.

Yani şöyle ki kontrastı kesinlikle ayarlayamıyorum. Monitörün oyun modlarındaki renkler vs. kesinlikle iyi değildi kendi ayarlarımı yapmaya çalıştım bende. Bi nebze daha iyi ama nedense lg'de kontrast vs. daha iyi gibi duruyordu anlam veremedim bende.

1) Monitörü rastgele modlarda kullanmayın çünkü onlar neredeyse her zaman çok kötü olurlar.
2) IPS monitör bu. Kontrastı ne kadar ayarlamayı bekliyorsunuz? Siyah detayları mahvetmeden arttırabileceğiniz kontrastı gözünüzle fark edemezsiniz bile.
3) Bu model IPS'ler arasında en iyi kontrasta sahip modellerden. Bu serinin 2019 da 20 de 21 de 24 de hepsi yüksek kontrastı ile ünlü. Yetersiz demeniz imkansız. Muhtemelen ofisinizdeki monitör VA panel. Onlarınkiler IPS'leri 2'ye 3'e katlıyor. Onla karşılaştırıyorsanız tabii daha kötüdür. Ama VA'daki o kontrastın götürüsü o kadar fazla ki neredeyse her zaman IPS tercih etmek istersiniz.
Az önceki mesajda canlılık demiştiniz şimdi kontrast diyorsunuz. Sorunun ne olduğunu anlayamadım bile.

Bende sorun ne onu tam olarak anlayamadım. Tamamem bulgular üzerinden yola çıkıyorum. Ofiste ve aynı zamamda evde kullandığım monitörde IPS. Kendim ayar yapmaya çalışıyorum ancak galiba her seferinde bir ayarda yanlışlık yapıyorum. Renkler ve kontrast gerçekten tatmin etmedi beni. Şimdiye kedar hiç VA panel bir monitör kullanmadım ve canlı bir şekilde gördümde denemez. O yüzden dolayı durum onlarda nasıldır bilemiyorum. Sizin önerdiğiniz bir ayar var mı peki? Birde sizin önerdiğiniz ayarları denemek isterim.

Şöyle söyleyeyim elbet karşılaşmışsınızdır cs2'de vibrance falan full olunca o ortaya çıkan sarı tonlardaki renk. O rengi cs2'de bir türlü tutturamıyorum ne yaptıysam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…