İnceleme AOC 24G4X

Maalesef CS2 oynamadığım için dediğinizi anlayamıyorum Çoğu ayarı defaultta yani orijinal ayarda bırakmanız lazım.

Monitörü fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra:

• Gaming mod: kapalı
  • Shadow control: default (50)
  • Game color: default (10)
  • Adaptive Sync'i biliyorsunuzdur. Oyuna göre açar-kapatırsınız. Ancak son zamanlarda kullanım şekli değişti. Mutlaka nasıl kullanılacağı hakkında video izlemenizi öneririm.
  • Dial Point: kapalı
  • Shadow boost: kapalı
  • MBR ve MBR-sync: KESİNLİKLE KESİNLİKLE KAPALI
  • Overdrive: medium
  • Frame counter: kapalı
  • Parlaklık kendinize göre ayarlayabilirsiniz ama eğer odanız fazla ışık almıyorsa ya da doğrudan monitöre ışık vurmuyorsa %75'i geçmemenizi ve gündüzleri de fazla kısmamanızı öneririm en iyi kalite için.
  • Kontrast: default
  • Gamma: default
  • Eco mod: kapalı
  • Color temp: Ben default olan Warm tavsiye ederim. Yaygın kanaatin aksine doğrusu renk sıcaklığı çok hafif sarımtırak olmalıdır. Elinizde OLED-AMOLED bir telefon varsa onda HDR video açıp bu dediğimi doğrulayabilirsiniz. Ama eğer rahatsız ediyorsa Normal'e alabilirsiniz.
  • HDR mode: kapalı (Yalnızca HDR içerik izleyeceğiniz zaman açın. Pek bir katkısı olmayacaktır yine de.)
  • DCR: kapalı (HDR açınca açabilirsiniz.)
  • Color space: panel native. Ek olarak aslında bu tarz geniş gamut monitörlerde HDR içerik izlemezken ya da geniş gamut desteği olmayan sRGB içerik izlerken sRGB moduna alırsanız görüntü doğru olur. Yani içeriği olması gerektiği gibi görürsünüz. Ancak bu sefer de canlılığı kaybedersiniz. İnsanlar geniş gamut için para ödediği ve canlı renkler daha çok sevildiği için geniş gamutta kullanılıyor monitörler.
  • DCB mod: kapalı
  • Low blue light mod: kapalı.
Ofiste ve aynı zamamda evde kullandığım monitörde IPS.
Hocam bakın monitörünüzde bir arıza olmadığı sürece kontrastın daha kötü olma ihtimali yok. O model 1300-1450:1 kontrasta sahip. IPS için rekor değerler bunlar. Bir ayarıyla falan oynadınız muhtemelen. Üşenmedim yazdım hepsini. Bu dediğim ayarların dışına çıkmayın.

Bir de şu linkten sürücüyü indirin:

İnince arama kısmına renk yönetimi yazıp açın. Açılan ekranda "ekle"ye basın. İndirdiğiniz dosyayı seçin. Ardından "Bu aygıt için benim ayarlarımı kullan"a basın. Sonra gelişmiş sekmesine tıklayın. Orada "sistem varsayılanlarını değiştir"e basın. Açılan sekmede tekrar gelişmiş sekmesine gelip "Windows'un görüntü birimi ayarlamasını kullan" tikini işaretleyin. Sonra sekmeleri kapatıp yeniden başlatın.

Son düzenleme:
Hepsini deneyeceğim bi 1 saate hocam teşekkür ederim üşenmeden yazdığınız için.

Hocam çok teşekkür ederiz bunları tek tek yazdığınız için. Benim de bir sorum var. Hdr özelliği bazı oyunlarda gerçekten çok fark ediyor kapatınca renksiz gibi hissediyorum. Bu Hdr'ı Windows üzerinden açıp daha sonra oyun ayarlarından mı açmalıyız (Hdr destekli oyunlarda) yoksa direk monitör OSD menüsünden mi ? Windows'tan aktif hale getirince Display HDR diye bir seçenek çıkıyor bunun HDR oyun'dan farkı nedir ?

HDR'ı hem monitör ayarlarından hem Windows'tan hem de varsa oyundan etkinleştireceksiniz. Önce monitör ve Windows'u yapın sonra oyuna girin.

Hocam merhaba , şu anda gaming mode kapatamıyorum nedense bu yüzdende hiçbir ayarla oynayamıyorum nasıl çözeceğim.

Hocam merhaba , şu anda gaming mode kapatamıyorum nedense bu yüzdende hiçbir ayarla oynayamıyorum nasıl çözeceğim.
Düzelttim HDR'dan dolayı değişemiyormuşum.

Düzelttim HDR'dan dolayı değişemiyormuşum.
Şimdi anlaşıldı sorun. Monitörden HDR açtınız ama Windows'tan açmadınız muhtemelen. Çamur gibi olmuştur görüntü. Eee, düzeldi mi şimdi?

Şimdi anlaşıldı sorun. Monitörden HDR açtınız ama Windows'tan açmadınız muhtemelen. Çamur gibi olmuştur görüntü. Eee, düzeldi mi şimdi?
Evet tam olarak öyle oldu. Şu an görüntü çok iyi. Vibrancei biraz arttırınca da tam olarak dediğim renk tonlarında oluyor. Tek problem şu ki AOC driverı normalde monitörü görüyordu ama şu an görmüyor sebebini anlayamadım bende henüz. Bir driverı yüklenirken hata verdi 2-3 kere retry dedim olmadı. Şimdi hiç gözükmüyor.

Monitörün driver'ı yok yalnız? ICC profili var ama kullanmasanız bile olur. Anlamadm yine.

Monitörün driver'ı yok yalnız? ICC profili var ama kullanmasanız bile olur. Anlamadm yine.
Hocam bu ICC profili ne işe yarıyor ben renk yönetimi üzerinden ekledim fakat hiçbir fark göremedim yapamadım mı acaba ?

Bu arada monitörden açıp Windows'tan açmayınca daha iyi oluyor HDR. Yani hem windows hem monitörden açtığımda monitörün menüsünde oluşan Display HDR seçeneği, sadece monitörden açtığım HDR oyun'a göre daha kötü hatta sanki HDR açılmamış gibi oluyor. Sebebini anlayamadım. Windows'tan açmaya hiç gerek yok gibi.

Son düzenleme:
Çünkü HDR monitör değil. HDR10 demek (OLED'leri falan ayrı tutarsak) sadece HDR butonunu açabilirsiniz demek. Çok ufak fark olur. Ve hayır, tekrarlıyorum hem Windows hem monitör ayarından açacaksınız.

ICC'nin sizin için pek bir şey yaptığı yok. Yine de üretici veriyor, denemek için yüklettim. Yüklemeseniz de olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…