AOC 24G4Xe vs MSI 24.5" MAG 256F

marcowitz

Femtopat
Monitör
MSI G2412F, MSI MAG 256F, AOC 24G4XE
Dostlar selam, MSI G2412F monitöre sahibim ve NVIDIA Denetim Masası ile OSD ayarlarını yaparak az çok eski monitörümle (AOC 24G2U) yakın bir görüntü yakaladım ancak kırmızı rengin tonunda bir problem var. 24G2U'da oldukça canlı bir şekilde gözüken kırmızı renk, G2412F'te biraz turuncuya kaçıyor gibi. Alışkanlıktan ötürü olduğunu da düşündüm ancak bariz bir şekilde kırmızı renk turuncu gibi ve asla daha canlı ve doğru hale getiremiyorum. Bu bir problem mi yoksa monitörün renk gamutuyla alakalı bir durum mu bilmiyorum ama beni rahatsız etti dolayısıyla bu monitörü kullanmaya devam etmeyeceğim.

Aklımda renkleri canlı vereceğini, hızıyla da hayal kırıklığı yaratmayacağını düşündüğüm 2 monitör var: MSI MAG256F ve AOC 24G4Xe. Bu monitörlerden hangisini tercih etmeliyim? Bilinen kronik problemleri var mı?

Aklımdaki birkaç soruyu da sormak isterim:
  1. AOC 24G4Xe 23.8" ve 92 PPI, MSI MAG 256F ise 24.5" ve 89 PPI. Bunun sebebi nedir ve görüntü kalitesinde bir azalma yaratır mı?
  2. AOC 8 bit, MSI ise 8 + frc ile 10 bit, renk kalitesi anlamında hangisi daha iyi olur?
  3. AOC G-Sync compatible, MSI ise Adaptive Sync teknolojisine sahip. NVIDIA 3070 Ti ekran kartına sahibim, ikisindeki G-Sync performansında bir fark olur mu, olursa ne kadar? (tüm verileri displayspecifications'tan aldım)
Farklı önerilere de açığım, şimdiden teşekkürler.

AOC 24G4XE

MSI MAG 256F

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…