AOC 25G3ZM monitörde çok ghosting var

Orchieds1

Hectopat
Merhaba.
Bundan 3 yıl önce.
AOC 25G3ZM 24.5" 240Hz 0.5ms monitör almıştım fakat monitörümde aşırı derecede ghosting var. CS2 gibi oyunlar oynarken çok rahatsız ediyor. Görüntü ayarlarımda mı bir problem var yoksa monitörün sourunu mu? Monitör VA panel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.
Bundan 3 yıl önce.
AOC 25G3ZM 24.5" 240Hz 0.5ms monitör almıştım fakat monitörümde aşırı derecede ghosting var. CS2 gibi oyunlar oynarken çok rahatsız ediyor. Görüntü ayarlarımda mı bir problem var yoksa monitörün sourunu mu? Monitör VA panel.
Overdrive modunu medium yapın. O monitör ghosting konusunda iyi hissedilmeyecek seviyede olmalı.

Üç yıl sonra mı ortaya çıktı yoksa dayanamayıp şimdi mi konu açtınız? UFO testi yapıp görüntü alabilir misiniz? Aynı modelden alacağım.

Yok hep vardı şimdi çok rahatsız oldum uzun süre sonra counter başlayınca
Alabiliyorsan Fast IPS ya da TN al bunlarla CS gibi oyunlar oynanmaz ama günlük normal kullanımda gayet memnunum yani renk canlılığı görüntü kalitesi vesaire onda bir sorun yok tek ghosting işi sorun yapıyor

VA panelin handikabı ghostingtir. 240Hz olması bu durumu değiştirmiyor. Tepkime süresine negatif etki sunan kontrast diyorum buna. OverDrive ayarı ile bunu azaltabiliyor monitör yazılımı ama overshoot gibi olumsuz etkileri mevcut. Düzgün bir IPS tavsiyemdir.

Teşekkür ederim bende biraz araştırnca fark ettim FPS oyunları için VA panel iyi değil artık ne zaman bütçem olursa değişirim monitörü.

Benim 24G2SP monitörümde de biraz ghosting varmış mesela ben bunu yeni fark ettim, hiç rahatsız etmedi hatta tam tersi overdrive modunu strong a aldığım zaman o motin blur efekti yok diye sinirim bozulmuştu, oyun sanki kasıyor gibi gelmişti. Bazı görme problemlerim olduğu için ghosting benim gözüme o kadar takılmıyor, marvel rivals oynuıyorum rekabetçi olarak bir de ARC Raiders. Satın aldım, biraz deneyeceğim.

Yok hep vardı şimdi çok rahatsız oldum uzun süre sonra counter başlayınca
Alabiliyorsan Fast IPS ya da TN al bunlarla CS gibi oyunlar oynanmaz ama günlük normal kullanımda gayet memnunum yani renk canlılığı görüntü kalitesi vesaire onda bir sorun yok tek ghosting işi sorun yapıyor

Teşekkür ederim bende biraz araştırnca fark ettim FPS oyunları için VA panel iyi değil artık ne zaman bütçem olursa değişirim monitörü.
Tüm gün farklı shooter oyunlarında denemeler yaptım. (ARC Raiders, Marvel Rivals, Battlefield 6) Genel oyun performansı ve renkleri gayet canlı, ghosting neredeyse hiç yok ve bu neredeyse demem eski IPS panel 24G2SP'ye kıyasla. Black smearing sorunları yaşanıyor bu VA panelin kaçınılmaz lanetidir. Genel olarak monitörü çok beğendim AMA- Ben monitöre yakından bakmak zorunda olduğum için monitör görüş açısının dışında kalan bölümlerde renk solmaları ile karşı karşıya kaldım. Bu da monitörü bugün iade etmeme sebep oldu.

Genel kullanımda ve istersen profesyonel e sporcu ol gözünün fark edebileceği seviyede ghosting yapmıyor bu monitör, ya da bana iyi bir lot denk geldi. İnsanların 1ms dediğimiz süreyi algılayış biçimleri farklı, adam 1ms değil de 0.5 ms aldım artık daha iyi oynayacağım diyor ama 1ms ne kadar süre ediyor bunu idrak edemiyor.

Monitörün overdrive modları arasında beğendiğiniz bir mod yoksa ve gerçekten çok rahatsız ediyorsa 2. elden satıp Mag 244F ya da renklere çok takılmıyorsanız Lenovo Legion 25-10 satın alabilirsiniz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı