AOC 25G3ZM renk ayarı önerisi

Krex

Centipat
Daha fazla  
Monitör bugün geldi ancak renk konusunda çok yetersiz geldi nedense. Yani laptopum ile monitörü yan yana koyuyorum laptopun paneli daha kötü olmasına rağmen renkleri monitörden daha güzel gösteriyor. Bir de renk ayarı yapıp deneyeceğim yine yetersiz gelirse iade edeceğim. O yüzden bu monitör için renk ayarı önerebilir misiniz?

1758811826514.png

HOcam renk yönetimi menüsünü açın. Yukarıda monitörünüzü seçtiğinize emin olun va aşağıda herhangi birprofil varsa kaldırı. Sonra ekle menüsüne girip IEC 61966-2-1:1999 seçin. Sınra varsayılan olarak yapıp uygulayın yani kaydedin. BU ayar genel olarak standart düzgün bir renk skalası sunacaktır. Sonrasında biraz kontrast ve parlaklık ayarı da yapabilirsiniz. Ayrıca Windows ayarlarında HDR açıksa o da renkleri biraz garip yapıyor. Açıksa onu da kapatın veya kapalıysa açın.

{2784B222-2254-4361-A41F-E6F458529FDA}.png 1758812388971.png

Yanlış anlamadıysam bu şekilde fakat görüntü de bir değişiklik olmadı. Kontrast ayarı da pek güzel gelmedi maalesef. Oyun ayarlarından oyun rengini artırınca renkler çok daha güzel oldu fakat görüntü kalitesi düşmüş gibi hissettiriyor şimdi de. @KafadanKontak

%90 DCI-P3 coverage ve %137 SRGB volume gibi iyi değerlere sahip 25G3ZM. Bu bile sizi tatmin etmediyse QD IPS falan almanız lazım. Renk ayarlarından kastınız canlı renklerse monitörün performansı bu kadar. Renk doğruluğu ise R-G-B ayarlarını kurcalayın.

%90 DCI-P3 coverage ve %137 sRGB volume gibi iyi değerlere sahip 25G3zm. Bu bile sizi tatmin etmediyse qd IPS falan almanız lazım. Renk ayarlarından kastınız canlı renklerse monitörün performansı bu kadar. Renk doğruluğu ise r-g-b ayarlarını kurcalayın.

Renk canlılığından bahsediyorumda sizce bu fiyat bandında ki IPS'ler renkleri daha canlı renkler verebilir mi? Tek takıldığım şey bu oldu monitörde. Çok da bir fark olmayacaksa değiştirmeye uğraşmayacağım zamanla alışırım zaten diye düşünüyorum.

Renk canlılığından bahsediyorumda sizce bu fiyat bandında ki IPS'ler renkleri daha canlı renkler verebilir mi? Tek takıldığım şey bu oldu monitörde. Çok da bir fark olmayacaksa değiştirmeye uğraşmayacağım zamanla alışırım zaten diye düşünüyorum.
24G42E var bundan daha yüksek olan. Ama arada uçuk kaçık farklar yok. Değişmeye değmez. Bir de IPS alırsanız kontrast oranı üçte bire düşecek. Siyahlar da griye dönecek. IPS glow falanda derken bir yerden alıp bir yerden vericeksiniz. 25G3ZM kötü bir monitör olsaydı IPS geçin diyebilirdim. Veya bütçeniz yüksek olsaydı falan 2k IPS modellere geçerdiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı