AOC 25G3ZM vs MSI MAG 255XF

Havzen

Femtopat
Selamlar. Geçenlerde açtığım konularda monitör ararken AOC 25G3ZM modelini önermişlerdi. Daha monitörü sipariş vermedim ve karşıma MSI MAG 255XF modeli çıktı. Elime biraz daha para geçti. Sizce haangi modeli almalıyım? AOC'un paneli çok kaliteli diye duydum ama MSI sonuçta adı vardır diye iyi olduğunu düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Merhabalar, Bence MSI çok daha iyi. VA panel biraz karanlık bir panel açıkçası o sebeple IPS ekran çok daha iyi bence. Aynı zamanda MSI 300hz . AOC nin burada tek artısı bence pivot olması. Ben olsam MSI tercih ederdim.

Parlaklık, kontrast, ergonomi, siyah tekdüzelik ve renk gamutu bakımından AOC daha iyi. Hız ve görüş açılarında MSI daha iyi. MAG olan zaten rekabetçi odaklı bir monitör. AOC ise tam tersi bir şeyler izlemek veya hikayeli oyun oynamak için daha mantıklı.

Merhaba, bence MSI çok daha iyi. VA panel biraz karanlık bir panel açıkçası o sebeple IPS ekran çok daha iyi bence. Aynı zamanda MSI 300Hz. AOC'nin burada tek artısı bence pivot olması. Ben olsam MSI tercih ederdim.

Her iki monitörle de alakalı bilginiz yok. Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın. Konu sahibini yanlış yönlendiriyorsunuz, içiniz nasıl rahat ediyor? Vebalini alırım demiyor musunuz? Mümkünse öneri konularında bilenler konuşsun.

Geçen açtığım konularda da AOC için aynı şeyi söyledi bir arkadaşımız hikayeli oyunlar film ve diziler için iyi dedi ama siz şöyle diyeyim saydığınız farklar gerçekten gözle çok net biçimde farklı olur mu bir de sorum olacak IPS siyah renkleri daha mat gösteriyor değil mi?

Gözle görülür fark olur. İPS siyahları gri oluyor. VA da tam siyah değil ama çok daha iyi.

Farkındaysanız bence dedim. Eğer dediğiniz gibi her şeyde tek bir monitör birinci olsaydı zaten burada soru sorma gibi bir ihtiyaç oluşmazdı. Herkes onu alır geçerdi. Sizinle aynı fikirde olmayan insanlarla ne güzel konuşuyorsunuz. Gerçekten egonuza hayran kaldım. Tekdüze hayatınızda başarılar bu düşüncelerle.

Konu sahibi ürüne para verecek. Maddi durumu iyi olmayabilir veya biriktirdiği harçlıklarla monitör alıyor olabilir. Sonuç olarak her türlü para biriktirmiş ve satın alacak. Bunun için de en iyi monitörü tercih etmek isteyecektir. Bu yüzden bilen kişilerden öneri alması en doğrusu. Rastgele öneri yapmanın manası yok.

Biraz kendinizi konu sahibinin yerine koyun. Ben bir ürün almak isteseydim ve en ufak fikri olmayan birisi öneri yapsaydı buna tepki gösterirdim. Sonuçta bir emek karşılığında alım yapacak. Tabii siz düşüncesiz birisi olduğunuz için buna ego diyebilirsiniz. Ben de sizin yaptığınızı emeği çöpe atmak, başkasının vebaline girmek olarak görüyorum. Beni hiç tanımadan tekdüze hayatınızda yaftası da sizi komik duruma düşürüyor. Yazık...

Dostum ben de burada insanlara kendi fikrimce bi şeyler öneriyorum. Sana senin fikrini benden üstün olduğunu düşündüren nedir bilemedim. Bence VA paneller çok karanlık o sebeple iki panel arasında benim tercihim IPS. Herkesin aklında az çok bi fikir var. Arkadaş da kendisi burada insanların yazdıklarıyla ve kendi fikirleriyle bir karar veriyor. Ben de tabiki insanların verdiği parayı önemsiyorum. Bu sebeple de kendimce bir öneri yapıyorum. Lütfen daha fazla sohbeti meşgul tutmayalım. Herkesin düşüncesi kendine. VA panel sana güzel geliyordur. Bana gelmiyor. Zevkler ve renkler. Umarım bu arkadaşımız da kendisi için en iyi monitörü alır. Şimdiden hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…