İnceleme AOC 25G3ZM

Öncelikle, önceki monitörüm Samsung Odyssey G4 idi. O monitörle ilgili de bir yazı yazmıştım ancak maalesef göz konforu açısından rahat edemediğim için iade etmek zorunda kaldım. Uzun araştırmalarım sonucunda AOC 25G3ZM modelini almaya karar verdim. Bu monitör bir VA panel, dolayısıyla kendi artı ve eksi yönleri aşağıda belirttiğim gibidir.

Artıları​

• Pivot desteği olması büyük bir avantaj. Dikey kullanım isteyenler için gayet pratik.
  • Ölü piksel çıkmadı, panel kalitesi gayet başarılı.
  • Ayakları oldukça sağlam, monitör sallanmıyor ve masada sabit duruyor.
  • VA panele göre siyahlar gerçekten çok iyi, renkler de gayet canlı ve dengeli.
  • Göz konforu bu monitörün en öne çıkan özelliği. Reddit’te bu konuda yazılmış olumlu yorumları gördükten sonra almaya karar vermiştim. Deneyimim sonucunda da göz konforunun, önceki Samsung Odyssey G4’e kıyasla çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Uzun kullanımda gözümü ne ağrıtıyor ne de yakıyor.
  • Ghosting konusunda da başarılı. Overdrive ayarı “Medium”da gayet dengeli, ne belirgin ghosting var ne de overshoot problemi.
  • Yazılımsal kontrol açısından da kullanışlı. G-Menu normalde biraz bug’lu çalışıyor ama “i-Menu” yazılımını yükleyince sorun kalmıyor. Bilgisayar üzerinden monitör ayarlarını yapmak çok daha basit hale geliyor. Keşke Samsung G4’te böyle bir yazılım olsaydı.

Eksileri​

• Dürüst olmak gerekirse, benim açımdan belirgin bir eksi yönü yok.

Genel Değerlendirme​

Monitör tasarım olarak eski modelim olan AOC 24G2SP’ye oldukça benziyor, sadece ayak yapısı biraz farklı ve boyutu 24 inç yerine 24.5 inç. Bu monitörü özellikle göz konforu için tercih ettim ve bu konuda beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.

Daha önce AOC’nin yumuşak görüntü sunan bir monitörünü kullandığım için gözlerim bu tarza alışmıştı. Bu yüzden Samsung G4’e geçtiğimde pek rahat edemedim. Ancak 25G3ZM ile uzun süreli kullanımda gözlerim gerçekten rahat etti.

Aşağıda linkte bıraktığım gibi benim alma sebebim aşağıdaki yazı oldu, aşağıya inin direkt monitörü aldığı zamanı ve memnun kaldığı şeylere bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Attığım Reddit linki sizde gözüküyor mu bende gözükmüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…