AOC 27G2SPU monitörde hiçbir şekilde Hz ayarı değişmiyor

RglarX

Hectopat
Daha fazla  
Monitör
Aoc 27G2SPU
Elektrik kesintisinden dolayı PSU'daki kondansitörler patladı. Bunlardan önce hiçbir şeyi yoktu fakat yeni PSU taktıktan sonra monitör 60 Hz'ye düşmüş.
Gelişmiş ekran ayarlarında yok, "ekran 1 görüntü bağdaştırıcısı özellikleri"nde de yok. Monitörün kendisinden ayarlayamıyorum zaten. Nasıl düzeltebilirim bunu? (Windows 11 kullanıyorum)

Alakası olacağını düşünmüyorum fakat işlemcinin ayakları tamir edildi, anakartın BIOS pili çıkarılıp takıldı. Ana karttaki birkaç arıza varmış galiba onlar çözüldü ve PSU değiştirildi, şu anda geçici olarak Rampage'nin 750W Gold Edition olan bir modelini kullanıyorum.

Ekran görüntüsü 2025-02-06 175859.png

Ekran görüntüsü 2025-02-06 175911.png

Son düzenleme:
Elektrik kesintisinden dolayı PSU'daki kondansitörler patladı. Bunlardan önce hiçbir şeyi yoktu fakat yeni PSU taktıktan sonra monitör 60 Hz'ye düşmüş.
Gelişmiş ekran ayarlarında yok, "ekran 1 görüntü bağdaştırıcısı özellikleri"nde de yok. Monitörün kendisinden ayarlayamıyorum zaten. Nasıl düzeltebilirim bunu? (Windows 11 kullanıyorum)

Alakası olacağını düşünmüyorum fakat işlemcinin ayakları tamir edildi, anakartın BIOS pili çıkarılıp takıldı. Ana karttaki birkaç arıza varmış galiba onlar çözüldü ve PSU değiştirildi, şu anda geçici olarak Rampage'nin 750W Gold Edition olan bir modelini kullanıyorum.

Eki Görüntüle 2417360

Eki Görüntüle 2417361

Ekran kartı sürücüsünü kurun.

Hocam ondan önce DDU ile silmem gerekir mi bir şeyleri? Yoksa direkt kurmamda bir sakınca varmıdır? çünkü driverler var mı yok mu bilmiyorum, bilgisayarda aşırı yavaş çalışıyor. İkinci ekranı bağlayamıyorum bile.

Hocam ondan önce DDU ile silmem gerekir mi bir şeyleri? Yoksa direkt kurmamda bir sakınca var mıdır? Çünkü sürücüler var mı yok mu bilmiyorum, bilgisayarda aşırı yavaş çalışıyor. İkinci ekranı bağlayamıyorum bile.

Direkt kurabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2417360

Eki Görüntüle 2417361

Önceden driver varsa ve eski Windows ise DDU ile driver silip baştan driver kurun hala devam ediyorsa ekran kartınız zarar görmüştür.

Format attırdıysan direkt kur.

Attırmadım. Bilgisayar 2 gün önce neyse o, tek farkı çok yavaş ve ikinci monitörü görmüyor bile.

Kullanıyorum o zaman DDU'yu.

Önceden driver varsa ve eski Windows ise DDU ile driver silip baştan driver kurun hala devam ediyorsa ekran kartınız zarar görmüştür.

Hocam DDU'dan sonra driveri yükledim ve her şey düzelti, destek için teşekkürler

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı