AOC 27G2U alınır mı?

SezginCoban

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar AOC 27G2U almaya karar verdim. Sizce nasıldır? Herkes 1080P 24" önermiş ama ben render vs yapacağım için 27" olan modelini tercih ettim. Monitörü kullanan ya da monitörden anlayan birileri yazarsa sevinirim ya da bu monitör yerine bunu al diyebileceğiniz bir monitör önerisi varsa şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
O modelden kullanıyorum ve uzak kullanınca hiç sıkıntısı yok. Parlaklık konusunda çoğunluk parlaklığı az demiş fakat ben genelde parlaklık en düşük konumda kullanıyorum o bile yetiyor. Renk kalitesi açısından bence çok kaliteli. Aynı zamanda 144 Hz olması masaüstünde bile çok fark ediyor. Verilen paraya değer.

Benim önerim AOC C27G1 27" olacaktır. Neden diye soracak olursanız 27G2U IPS panele sahip. IPS paneller 1ms veremez, 1ms mprt verir. İkisi farklı şeyler.
Benim önerdiğim monitör ise tamamen aynı fakat tasarımı ve panel tipi farklı. Bu monitörde VA panel var.
VA panel günümüzün en iyi panelidir bana kalırsa. Neden diye soracak olursanız şöyle anlatayım.
Görüntü olarak IPS kalitesini ve matlığını alıp performans olarak TN panel hızını alıyorsunuz.
Görüntü ne TN panel kadar çamurumsu ve renk paletleri kötü ne de IPS kadar gecikmeli.

Benim önerim AOC C27G1 27" olacaktır. Neden diye soracak olursanız 27G2U IPS panele sahip. IPS paneller 1ms veremez, 1ms mprt verir. İkisi farklı şeyler.
Benim önerdiğim monitör ise tamamen aynı fakat tasarımı ve panel tipi farklı. Bu monitörde VA panel var.
VA panel günümüzün en iyi panelidir bana kalırsa. Neden diye soracak olursanız şöyle anlatayım.
Görüntü olarak IPS kalitesini ve matlığını alıp performans olarak TN panel hızını alıyorsunuz.
Görüntü ne TN panel kadar çamurumsu ve renk paletleri kötü ne de IPS kadar gecikmeli.
İlk olarak 1 ms olan GtG değeridir MPRT değil. İkinci olarak ise bu monitörün MPRT değeri 6.4 ms civarındadır. İnsan gözü 1 ms ile 6.4 ms farkını kolay kolay anlayamaz. 1 ms olayı tamamen pazarlama tekniği.

İlk olarak 1 ms olan GtG değeridir MPRT değil. İkinci olarak ise bu monitörün MPRT değeri 6.4 ms civarındadır. İnsan gözü 1 ms ile 6.4 ms farkını kolay kolay anlayamaz. 1 ms olayı tamamen pazarlama tekniği.
Internette reflex testi yaparsan ms farkını çok iyi anlarsın dostum.

Şimdi kararsız kaldım hangisini alayım 27G2U mu yoksa C27G1 mi
Şimdi kararsız kaldım hangisini alayım 27G2U mu yoksa C27G1 mi

Kavisli olması sebebiyle C27G1 iyi bir tercih fakat IPS teknolojisine sahip olduğu için 27G2U da iyi bir tercih. İkisinin sitesinde de 1 ms MPRT yazıyor o konu hakkında sahip olduğum bilgiyi üstte yazdım fakat yanlış da olabilir. Ben şahsen görüntü kalitesine önem verdiğimden 27G2U aldım ve memnunum. Siz de alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı