Genelde monitörlerin menüsünde oluyor işte bu parlaklık vs ayarladığım yerde her marka buna farklı bir isimlendirme verdiği için AOC için bu özellik ismini bilmiyorum ne yazık ki.
Yalan yanlış bilgiler ile cevap yazıyorsunuz birbirinize.
0.5ms o monitör vermiyor. 1 Ms'de vermiyor.
1 ms diye belirtilen tüm IPS-TN-VA panelli monitörlerin hepsi 3 ms(ortalama) üstünde tepkime veriyor. Siz pazarlama taktiklerine kanıyorsunuz.
İstediğin yazılımı açsanda o değere inmiyor monitör.
Kısaca monitörün değeri normaldir. Güle güle kullanın.
Yalan yanlış bilgiler ile cevap yazıyorsunuz birbirinize.
0.5ms o monitör vermiyor. 1 Ms'de vermiyor.
1 ms diye belirtilen tüm IPS-TN-VA panelli monitörlerin hepsi 3 ms(ortalama) üstünde tepkime veriyor. Siz pazarlama taktiklerine kanıyorsunuz.
İstediğin yazılımı açsanda o değere inmiyor monitör.
Kısaca monitörün değeri normaldir. Güle güle kullanın.
Benim bildiğim kadarıyla bu ASUS ELMB'ya da BenQ dync açtığında ms düşüyor ama öyle gözle görülür ciddi bir fark olmuyor parlaklık vs ayarlayamıyorsunuz zaten benim de monitörümde vardı ELMB özelliğini hiç açıp kullanma gereği duymadım bir de zaten dediğiniz gibi tüm IPS-VA-TN paneller 3-4 ms çalışıyor bazılarında bu şekilde özellik olup bunu açtığınızda gerçek 1ms verebiliyorlar ama kim kullanıyor orası ayrı bir soru işareti.
Hayır dostum böyle bir şey yok. 1 ms veren şu an panel OLED paneller. Bu işin yazılımla alakası yok. Piksel gecişleri panel ile alakalıdır. Yazılım ile oynasa oynasa 0.2 ms oynar. 3.6 tepkimesi olan monitör olur 3.5 mesela. ELMB'nin de amacı ghostingi düşürmek. Bu yüzden parlaklığı kısıyor ve Hz'yi 120'e çekiyor. Gereksiz bir özellik. Our Monitor Motion Tests: Response Time buradan en düşük tepkimeye sahip monitör listesine bakabilirsin. Herkes bilgilensin şu konuda rica ediyorum.