Seul Force
Kilopat
Film izlemek icin bicilmis kaftan bu VA paneller. Dedigim gibi amac sadece ama sadece rekabetci oyunlarsa uzebilir sadece. Onun disi fazlasiyla yeterli. Attigin model iyi degil bu arada. Panel kalitesi ve renk gamutu oldukca kotu MSI'in bu seviyedeki modellerinin.
Anladım, peki bu 3 monitörden en F/P, üzmeyecek sizce hangisidir? Belirttiğim isteklere göre hangisini tercih ederdiniz?
AOC agon Pro 24G42e.
Lenovo Legion R24e
Lenovo R25F-30
Oyun olarak rekabetci agirliktaysa AOC, hikayeli ağırlıktaysa R25F-30. ama AOC'da hikayelide asla uzmez kontrast orani diger IPS'lere gore yuksek.
Aoc alacaksanız şimdi alın hocam itpoyada indirime girdi ben aldimAnladım, yorumunuz için teşekkürler.
Değil. Ayrıca ghosting de gayet fazla:Ust duzey bir VA panel. Renk gamutu oldukca iyi ve ghosting sorunu yok. Her VA panel ayni degil.
Black crush probleminden haberiniz yok galiba. Her VA aynı değil, VA diye film için iyi diyemezsiniz:Film izlemek icin bicilmis kaftan bu VA paneller. Dedigim gibi amac sadece ama sadece rekabetci oyunlarsa uzebilir sadece. Onun disi fazlasiyla yeterli. Attigin model iyi degil bu arada. Panel kalitesi ve renk gamutu oldukca kotu MSI'in bu seviyedeki modellerinin.
Değil. Ayrıca ghosting de gayet fazla:
Eki Görüntüle 2483429
Black crush probleminden haberiniz yok galiba. Her VA aynı değil, VA diye film için iyi diyemezsiniz:
Kaldı ki yüksek ghostinge sahip VA paneller günlük kullanıma da uygun değil zira insanlar çoğunlukla karanlık tema kullanıyor ve artık her şey karanlık temayı destekliyor. Bu da ghosting demek:
İyi VA'yı iyi IPS'e tercih ederim çoğu senaryoda. Ama bu iyi bir VA değil.
Ghosting ile black smearing aynı şey. Bu da zaten Overdrive 3'te çekilmiş hali.Ghosting, Overdrive seviye 3 ve mprt modunda oldukca az. Black smearing performansi pek iyi degil ama kotude degil. Ayni paneli kullanan Philips monitor daha iyi black smearing performansi veriyor mesela. Attigin testlerin 2 tanesi R25F-30 ile alakasız mesela.
Birisi VA'daki black crush problemini göstermek için hani VA film için biçilmiş kaftan dediğinizden dolayı, ikincisi ise black smearingin günlük yaşama etkisini göstermek için hani R25F'te black smearing çok olduğu için.Attigin testlerin 2 tanesi R25F-30 ile alakasız mesela.
Ghosting ile Black smearing aynı şey. Bu da zaten OverDrive 3'te çekilmiş hali.
MPRT ise tamamen konuyla alakasız bir ayar:
Rehber - Monitörlerdeki Strobe nedir? Neden e-sporcular BenQ Zowie kullanıyor?
Bir arkadaş sormuştu. Teknik kısmı karışık bir şey. Ama en azından ne işe yaradığını kısaca ve resimlerle anlatabilirim. Ona yazdığım cevabı kopyala-yapıştır yapıyorum ki daha fazla insan görebilsin. Not: Strobe'a her marka kendi adını veriyor. Örneğin: MPRT (Samsung), Aim stabilizer (MSI), ULMB...forum.donanimarsivi.com
Birisi VA'daki Black crush problemini göstermek için, ikincisi ise Black smearingin günlük yaşama etkisini göstermek için.
Bir de sonuan gülücük koymuş. Hey Allah'ım.
1) Zaten bu testi biz yaptık.Monitoru direkt kullananlar bile ghostingin oldukca az oldugunu soyluyor. Rekabetci oyunlar icin alanlara yine IPS oneriyoruz yine zaten. Black smearingde nasıl ghostingle ayni soyler misin bana. Ayni paneli kullanan Philips Evnia neden cok daha iyi black smearing performansi veriyor ghostingler cok yakin olmasina ragmen.