AOC AGON 24G42e alınır mı?

Bütçe
6000

Anladım, peki bu 3 monitörden en F/P, üzmeyecek sizce hangisidir? Belirttiğim isteklere göre hangisini tercih ederdiniz?

AOC AGON PRO 24G42E

Lenovo Legion R24e

Lenovo R25f-30

Anladım, peki bu 3 monitörden en F/P, üzmeyecek sizce hangisidir? Belirttiğim isteklere göre hangisini tercih ederdiniz?

AOC agon Pro 24G42e.

Lenovo Legion R24e

Lenovo R25F-30

Oyun olarak rekabetci agirliktaysa AOC, hikayeli ağırlıktaysa R25F-30. ama AOC'da hikayelide asla uzmez kontrast orani diger IPS'lere gore yuksek.

Ust duzey bir VA panel. Renk gamutu oldukca iyi ve ghosting sorunu yok. Her VA panel ayni degil.
Değil. Ayrıca ghosting de gayet fazla:

Black crush probleminden haberiniz yok galiba. Her VA aynı değil, VA diye film için iyi diyemezsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kaldı ki yüksek ghostinge sahip VA paneller günlük kullanıma da uygun değil zira insanlar çoğunlukla karanlık tema kullanıyor ve artık her şey karanlık temayı destekliyor. Bu da ghosting demek:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İyi VA'yı iyi IPS'e tercih ederim çoğu senaryoda. Ama bu iyi bir VA değil.

Ghosting, Overdrive seviye 3 ve mprt modunda oldukca az. Black smearing performansi pek iyi degil ama kotude degil. Ayni paneli kullanan Philips monitor daha iyi black smearing performansi veriyor mesela. Attigin testlerin 2 tanesi R25F-30 ile alakasız mesela .

Ghosting ile black smearing aynı şey. Bu da zaten Overdrive 3'te çekilmiş hali.

MPRT ise tamamen konuyla alakasız bir ayar:
Attigin testlerin 2 tanesi R25F-30 ile alakasız mesela .
Birisi VA'daki black crush problemini göstermek için hani VA film için biçilmiş kaftan dediğinizden dolayı, ikincisi ise black smearingin günlük yaşama etkisini göstermek için hani R25F'te black smearing çok olduğu için.

Bir de gülücük atıyor...

Monitoru direkt kullananlar bile ghostingin oldukca az oldugunu soyluyor. Rekabetci oyunlar icin alanlara yine IPS oneriyoruz yine zaten. Black smearingde nasıl ghostingle ayni soyler misin bana . Ayni paneli kullanan Philips Evnia neden cok daha iyi black smearing performansi veriyor ghostingler cok yakin olmasina ragmen.

Son düzenleme:
1) Zaten bu testi biz yaptık.

2) Evet söyleyeyim. Ghosting yavaş piksel tepki süresinden kaynaklanır. Piksel tepki süresi yenileme sıklığına yetişemediğinde (teorik olarak)(1s=1000ms/Hz) oluşur. Black smearing ise karanlık renklerin piksel tepki süresinin yavaş olmasıdır. Örneğin:

(0 tam siyah iken 255 tam beyaz)
Görüldüğü üzere karanlık renk geçişleri ekstra yavaş.
Örnek olarak kullandığım test: Samsung Odyssey G51C S27CG51 Review

3) Aynı panel olması birebir aynı tepki süresine sahip olmaları demek değil. Zira overdrive tuning de yapılıyor. Yani marka ne kadar iyi overdrive ayarlaması yaparsa o kadar iyi performans elde edersin. Kaldı ki Aynı paneli kullanan Philps Evnia'nın çok daha iyi olup olmadığı belli değil zira sen anlamıyorsun. Hangi modelden bahsettiğini söylersen bakabilirim.
(Öyle iyi bi 1080P VA benim arkadaşa da lazım, alayım. Hepsine bakmaya üşeniyorum.)

Güncelleme yapayım 6 günde geldi sıkıntısız derken monıtorun kutusu hasar görmüştü. ama allahtan ekranda sıkıntı yoktu açtım ölü piksel testi yaptım 4-5 tane ölü piksel cıktı iade istemeyi düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…