AOC AGON AG275QXN ghosting degerleri nasıl?

Merhaba, birkac haftadir monitorleri inceliyorum. Su urunu buldum: Amazon.com.tr

Daha once hiç VA panel kullanmadim. Onceden Philips 242E2FA/00 kullaniyordum. AOG icin tek endisem ghosting olayi. FPS, Fast paced oyunlar oynuyorum ama cogunlukla Single Player. Ghosting olayi da biraz kisiden kisiye degisen bir şey oldugu icin internette yapilan incelemelerden tam emin olamadim.

Beni uzer mi bu monitor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Attığım videodan 3 kat daha fazla ghostinge sahip bir monitör kullanıyorum ama şikayetçi değilim.

Tesekkurler hocam. Ayni modelin IPS olaniyla yan yana karsilastirildigi videoyu izledim arada bariz fark var tabii, ancak benim icin rahatsiz edici olur mu onun tereddutunde kaldim.

Teşekkürler hocam. Ayni modelin IPS olaniyla yan yana karsilastirildigi videoyu izledim arada bariz fark var tabii, ancak benim icin rahatsiz edici olur mu onun tereddutunde kaldim.

Ghosting ile alakalı forumda en ufak bir takıntısı olana VA panel önermiyorum aslında. Ama her zaman Ghosting'in herkesi rahatsız edebilecek bir şey olmadığını savunurum, forumda ise genele baktığınızda başlıklar altında vine gibi videolara varan dalgalara varan abartılı anlatımlar bolca var. Forumdaki bu bahsettiğim kitleye güvenip VA panellere ve VA kullanıcılarına saldıran kullanıcılar da var. Bence tamamen yanlış bir algı, aslında ucuz pahalı yeni eski fark etmeksizin VA panelli monitörlerde ghosting olabileceğini ve OLED harici her panelin kendine ait bir kusuru olduğunu herkes bilse bunlar yaşanmayacak. Evet ghosting miktarı VA paneller arası da artan veya azalan bir sorun ama herkes rahatsız olacak diye bir şey kesinlikle söz konusu değil. Göz var nizam var ve monitörler görme duyumuza göre üretilmiş cihazlar, siz buna teknik detaylardan bahsederek yorum yapabilirsiniz tabii ki ancak bir yerde olayın kişinin göz duyu zevklerinin kendine göre değiştiğinin bilincini bilmek gerekiyor. Şu an sana atılabilecekler yorumlar muhtemelen G4 önerisi olur yani IPS panel. Forumda benzer bir konu başlığı daha var Samsung Odyssey G4 önerilmiş ben de öneririm, konudaki monitörde güzel ama o parayı hak edip etmediği tartışılır.

Ayni modelin IPS olaniyla yan yana karsilastirildigi videoyu izledim arada bariz fark var tabii,

Bu arada IPS panel versiyonuna ait videoyu da konuya atarsanız en azından aynı soru işaretine sahip kullanıcılar için de iyi olur.

Bu arada IPS panel versiyonuna ait videoyu da konuya atarsanız en azından aynı soru işaretine sahip kullanıcılar için de iyi olur.
Ilk mesajimi duzenleyemiyorum sanirim buraya birakayim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Haklisiniz hocam tamamen kisisel bir sey bu. Daha once VA kullanmadigim icin, ve de her konuda VA panellerde ghosting oluyor denildigi icin soru isareti oldu. Belki su an kullandigim IPS ekrandan bir farki olmayacak. Deneme sansim olsaydi keske.

Haklisiniz hocam tamamen kisisel bir şey bu. Daha once VA kullanmadigim icin, ve de her konuda VA panellerde ghosting oluyor denildigi icin soru isareti oldu. Belki su an kullandigim IPS ekrandan bir farki olmayacak. Deneme sansim olsaydi keske.

Görme şansınız oluyor ama deneme şansınız maalesef olmuyor. VA panellerin ghosting farkını en iyi UFO test gösteriyor yoksa direkt mağazaya gidip bakın diyeceğim ama orada UFO testi yapma şansınız pek yok maalesef. Aslında ben monitörleri görmeden almayı pek sevmeyen biriyim.

Videoda 4:36 saniyesindeki tablo aslında ghostingin nedenini açıklayan bir etmen. Ancak videoda sanırım VA panel versiyonun da daha derin siyahlar olduğu söyleniyor VA panel için İngilizce yanlış duymuyorsam. Yani farkı bu kontrast oranları.

VA panel is blurry than IPS panel. Yalnız video da biri daha pahalı diyor IPS panel olan daha pahalı sanırım? Siz anladınız mı orayı.

Son düzenleme:
@Big Sumak Baktığın Agon'u foruma sokan kişi benimdir.
VA panel almakta çekinen evet insanlar var. Bunu bende dile getiriyorum ve bu ghosting olayından dolayı VA önermemeye çalışıyorum.
Fakat bu monitör çoğu VA panele göre çok daha başarılı. Ghosting seviyesi çok düşük.
Motion blur birazcık var. Fakat o da pek fark edilmiyor.
Flat yapısından dolayı IPS panel havası veriyor ayrıca. Önerdiğim bir monitördür. Alabilirsiniz. Forumda referanslarım var.

Fakat bu monitör çoğu VA panele göre çok daha başarılı.

Başarılı olduğu belli, bir IPS panelin yanında bence sırıtmaz ama arkadaşın hassasiyeti olmasından korktum ben. Oradaki azıcık farka takılıp çekinmekte haklı olabilir.

VA panel is blurry than IPS panel. Yalnız video da biri daha pahalı diyor IPS panel olan daha pahalı sanırım? Siz anladınız mı orayı.
Aynen hocam VA daha blurry gibi bir sey diyor. IPS olanin daha pahali oldugundan bahsetmis. Ayrica videonun ilk kisimlarinda IPS panelin parlakligini daha dusuk olarak belirtmis.

Aynen hocam VA daha blurry gibi bir şey diyor. IPS olanin daha pahali oldugundan bahsetmis. Ayrica videonun ilk kisimlarinda IPS panelin parlakligini daha dusuk olarak belirtmis.

Sen zaten işi çözmüşsün. benim fikrimi merak edersen ben fazla para vermemek için G4 alırdım veya IPS panel ancak diğer hocamın dediği gibi agon ghosting konusunda neredeyse IPS panel kadar başarılı bir monitör. Bence paraya kıyan QHD olarak Agon alabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…