Hocam su anda laptop kullaniyorum. Ufo teste baktigimda sonuc soyle, AOG da bundan cok farkli degil sanki. Laptop kullandigim 2-3 aylik surecte gozume takilan bir sey olmadi.@Big Sumak Baktığın Agon'u foruma sokan kişi benimdir.
VA panel almakta çekinen evet insanlar var. Bunu bende dile getiriyorum ve bu ghosting olayından dolayı VA önermemeye çalışıyorum.
Fakat bu monitör çoğu VA panele göre çok daha başarılı. Ghosting seviyesi çok düşük.
Motion blur birazcık var. Fakat o da pek fark edilmiyor.
Flat yapısından dolayı IPS panel havası veriyor ayrıca. Önerdiğim bir monitördür. Alabilirsiniz. Forumda referanslarım var.
Hocam dinliyorum ama yine de muallakta kaldimSen zaten işi çözmüşsün.benim fikrimi merak edersen ben fazla para vermemek için G4 alırdım veya IPS panel ancak diğer hocamın dediği gibi agon ghosting konusunda neredeyse IPS panel kadar başarılı bir monitör.
Hocam dinliyorum ama yine de muallakta kaldimG4'u de inceleyecegim. Aslinda asil amacim Amazon'dan almak. Su anda sehir disindayim, kargoyu eve degil ilce merkezinde bir tanidigin dukkanina veriyorum yani kontrol etme sansim yok. O yuzden kargo hasarli falan gelir diye korkuyorum.
Hocam su anda laptop kullanıyorum. UFO teste baktigimda sonuç soyle, AOG da bundan cok farkli degil sanki. Laptop kullandigim 2-3 aylik surecte gozume takilan bir şey olmadi.
O zaman bir de sunu sorayim hocam. Ayni tepki suresine sahip VA ve IPS panellerde ghosting ayni midir? Yoksa ghosting baska etkenlere de mi baglidir?Laptop ekranlarında ghosting pek olmaz. Geneli TN ve IPS panel oluyor çünkü.
Düşük Hz oldukları için görüntü sabittir.
Monitör olayı ayrı bir şey. Laptop ekranı ile karıştırmayın. Bağdaşmıyorlar çünkü.
Agon'un renk kalitesi, constrat oranı başarılıdır. Hard Core FPS oyuncuları için VA panel yine önermiyorum. Tepkime süresi IPS'e oranla yüksek çünkü.
Karma kullanım için bu monitör asla üzmez.
@AltanA kullanıyor. Online olursa sana cevap versin. Memnun çünkü. Aldırana kadar canım çıkmıştı.
O zaman bir de sunu sorayim hocam. Ayni tepki suresine sahip VA ve IPS panellerde ghosting ayni midir? Yoksa ghosting baska etkenlere de mi baglidir?
@Saint LuciaO zaman bir de sunu sorayim hocam. Ayni tepki suresine sahip VA ve IPS panellerde ghosting ayni midir? Yoksa ghosting baska etkenlere de mi baglidir?
O zaman bir de sunu sorayim hocam. Ayni tepki suresine sahip VA ve IPS panellerde ghosting ayni midir? Yoksa ghosting baska etkenlere de mi baglidir?
Piksel gösterme şekilleri farklı değil.
Farklı derken zaten yanlış söylediğimin farkındaydım ama biri vertical alignment (VA) diğeri in plane switching (IPS) diye geçiyor. İkisi de sıvı kristaller ile gösteriyor yani teknik olarak pikselleri gösterme şekilleri farklı değil diyebilirsiniz ancak resimlere göre farklılıklar var. Yani benim piksel gösterme şekli farklı dememden kastığım zaten buydu, iki panel teknolojisi arasın da ışığın geçişleri farklı bunu söylemeden geçmemeliyiz diye düşünüyorum. Resimlerin biri IPS diğeri VA panel. Gördüğümüz gibi birisi ok işareti gibi birisi dikdörtgen yani ışığın geçişleri farklı olduğundan birin de kontrast oranını ve daha iyi siyahları yakalamak daha kolayken diğerin de de tepkime süresini yakalamak daha kolay olabilir. Ben de bu yüzden sizin de dediğiniz gibi VA panellerin IPS panellere göre VA panellerde bu tepkimeyi yakalamak zor cümlesine benzer olarak o tepkime süresini kontrast oranlarını da söyleyerek IPS panellere göre yakalamak daha zor olabilir diye düşündüm. Siz tabii daha doğru ve güzel bir şekilde açıklamışsınız. Agon'da muhtemelen pahalı VA panellerden birine sahip diye düşünüyorum bu arada siz nasıl düşünüyorsunuz merak ettim?
Eki Görüntüle 1849977Eki Görüntüle 1849975
Yani şimdi biraz gezdim de o attığınız görseldeki yeri gerçekten konuşmamakta haklıymışsınız o kısmı.Ömer'cim seni anlıyorum. Fakat senin değindin nokta çok başka bir nokta. Şu an bunlarla işimiz yok. Bu bilgileri her kullanıcıya sunmuyoruz. Milletin kafasını karıştırır bunlar.
Elbette panel tiplerinin alt piksel dediğimiz sub pixel loyt boyutları farklıdır. Bu bilgiyi burada konuşmamıza gerek yok.