AOC AGON AG275QXN ghosting degerleri nasıl?

Hocam su anda laptop kullaniyorum. Ufo teste baktigimda sonuc soyle, AOG da bundan cok farkli degil sanki. Laptop kullandigim 2-3 aylik surecte gozume takilan bir sey olmadi.

Hocam dinliyorum ama yine de muallakta kaldim G4'u de inceleyecegim. Aslinda asil amacim Amazon'dan almak. Su anda sehir disindayim, kargoyu eve degil ilce merkezinde bir tanidigin dukkanina veriyorum yani kontrol etme sansim yok. O yuzden kargo hasarli falan gelir diye korkuyorum.

Dosya Ekleri

• 1688567078978.jpg
    259 KB · Görüntüleme: 37

Ya G4 öneriyorum ama bana pek bakma. Saint hocam daha iyi bilir, o monitör QHD ve QHD almak varken FHD ile kıyaslamaya pek gerek yok gibi. Benim G4 önerme sebebim fakirlik.

Hocam su anda laptop kullanıyorum. UFO teste baktigimda sonuç soyle, AOG da bundan cok farkli degil sanki. Laptop kullandigim 2-3 aylik surecte gozume takilan bir şey olmadi.

Laptop ekranlarında ghosting pek olmaz. Geneli TN ve IPS panel oluyor çünkü.
Düşük Hz oldukları için görüntü sabittir.
Monitör olayı ayrı bir şey. Laptop ekranı ile karıştırmayın. Bağdaşmıyorlar çünkü.
Agon'un renk kalitesi, constrat oranı başarılıdır. Hard Core FPS oyuncuları için VA panel yine önermiyorum. Tepkime süresi IPS'e oranla yüksek çünkü.
Karma kullanım için bu monitör asla üzmez.
@AltanA kullanıyor. Online olursa sana cevap versin. Memnun çünkü. Aldırana kadar canım çıkmıştı.

O zaman bir de sunu sorayim hocam. Ayni tepki suresine sahip VA ve IPS panellerde ghosting ayni midir? Yoksa ghosting baska etkenlere de mi baglidir?

O zaman bir de sunu sorayim hocam. Ayni tepki suresine sahip VA ve IPS panellerde ghosting ayni midir? Yoksa ghosting baska etkenlere de mi baglidir?

VA panellerin pikselleri göstermesi farklı IPS panellerin farklı. Yani VA paneller de IPS paneller ile benzer tepki süresini o kontrast oranlarına rağmen verebilmek IPS panele göre çok daha zor ve pahalı olabilir ama Saint hocanın mesajını bende merak ettim şimdi.

Çok güzel bir soru.

Ghosting yavaş panellerde oluşan bir sorundur. Her panelde olabilir. Bu panelin kalitesi ile alakalı. Başka etmenler olmaz.

VA panellerin tepkime süresi TN ve IPS panellere göre çok daha yüksektir. Ghostingin nedeni budur.

Yani sorunun cevabını açıklaması cevaplıyor. Tepkime aynı olursa ghosting olmaz. Fakat VA panellerde bu tepkimeyi yakalamak zor olduğu için ghosting veya Motion blur olmayanını bulmak zor ya da bulunanlar pahalı.

VA panel alırken dikkatli olmak lazım.
Parlaklık, konsrat, tepe nokta parlaklığı, arka aydınlatma, panel kalitesi (veya modeli), tepkime süresine falan bakmak lazım.

Piksel gösterme şekilleri farklı değil. Piksel gecişleri MPRT ve GtG olarak baz alınır ve bunlar aynıdır. Pikselde renkli ve griden geciş vardır bir de siyahtan beyaza geciş vardır ama siyahtan beyaza geciş artık test edilmiyor. Bu gecişler arasında ki gecikme süresi hesaplanır ve ortaya tepkime çıkar. Ne kadar düşük olursa gecişler o kadar az ghosting olur. Çok hızlı gecişlerde de overshoot olur. Ortasını tutturmak panel üreticisinin ve paneli kullanan markanın yapacağı iştir.
Sonra bizde bunu üretenlerin incelemesini izler-okur kullanıcıya öneririz.

Piksel gösterme şekilleri farklı değil.

Farklı derken zaten yanlış söylediğimin farkındaydım ama biri vertical alignment (VA) diğeri in plane switching (IPS) diye geçiyor. İkisi de sıvı kristaller ile gösteriyor yani teknik olarak pikselleri gösterme şekilleri farklı değil diyebilirsiniz ancak resimlere göre farklılıklar var. Yani benim piksel gösterme şekli farklı dememden kastığım zaten buydu, iki panel teknolojisi arasın da ışığın geçişleri farklı bunu söylemeden geçmemeliyiz diye düşünüyorum. Resimlerin biri ips diğeri va panel. Gördüğümüz gibi birisi ok işareti gibi birisi dikdörtgen yani ışığın geçişleri farklı olduğundan birin de kontrast oranını ve daha iyi siyahları yakalamak daha kolayken diğerin de de tepkime süresini yakalamak daha kolay olabilir. Ben de bu yüzden sizin de dediğiniz gibi VA panellerin ips panellere göre VA panellerde bu tepkimeyi yakalamak zor cümlesine benzer olarak o tepkime süresini kontrast oranlarını da söyleyerek ips panellere göre yakalamak daha zor olabilir diye düşündüm. Siz tabii daha doğru ve güzel bir şekilde açıklamışsınız. Agon'da muhtemelen pahalı VA panellerden birine sahip diye düşünüyorum bu arada siz nasıl düşünüyorsunuz merak ettim ?

Son düzenleme:

Ömer'cim seni anlıyorum. Fakat senin değindin nokta çok başka bir nokta. Şu an bunlarla işimiz yok. Bu bilgileri her kullanıcıya sunmuyoruz. Milletin kafasını karıştırır bunlar.
Elbette panel tiplerinin alt piksel dediğimiz sub pixel loyt boyutları farklıdır. Bu bilgiyi burada konuşmamıza gerek yok.
Piksel boyutlarını okumak isteyenler kolaylıkla bunu bulabilir zaten. Aşağıya bırakıyorum.
Agon serisi AOC'un zaten özen gösterdiği bir seri. Dell'in Alienware serisi gibi, ASUS'un ROG serisi gibi düşünebiliriz. Bu tür sekmentlerde paneller kaliteli olur. Testler daha başarılı olur.

Yani şimdi biraz gezdim de o attığınız görseldeki yeri gerçekten konuşmamakta haklıymışsınız o kısmı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…