AOC C24G1 G-Sync aktif olduğu nasıl anlaşılır?

Enes Altın

Centipat
Arkadaşlar monitör menüsünden FreeSync açtım. NVIDIA kontrol panele G-Sync bölümü geldi onu da aktiflerştirdikten sonra 3D ayarlarda da G-Sync seçtim ama oyuna girdiğimde FPS 200’leri görüyordu hala G-Sync'nin 144 FPS sabitlemesi gerekmiyor muydu yoksa yanlış mı biliyorum yani G-Sync şu an aktif mi?

G-Sync, FreeSync bunların özelliği atıyorum 144Hz bir monitöre sahipsin Rainbow Six Siege oynuyorsun ve oyunun 120-130FPS'lerde geziyor. Ekranının HZ oranını o anlık aldığın FPS'e göre tazeliyor. Anlık olarak değişiyor 127FPS alıyorsan 127HZ, 135FPS alıyorsan 135HZ.

Arkadaşlar monitör menüsünden FreeSync açtım. NVIDIA kontrol panele G-Sync bölümü geldi onu da aktiflerştirdikten sonra 3D ayarlarda da G-Sync seçtim ama oyuna girdiğimde FPS 200’leri görüyordu hala G-Sync'nin 144 FPS sabitlemesi gerekmiyor muydu yoksa yanlış mı biliyorum yani G-Sync şu an aktif mi?
Yanlışınız var sabitlemek için V-SYNC açmalısın. FreeSync dediğin olay diyelim ki montitör 144Hz eğer sen 110FPS alırsan kırılma olmasın monitörün kendini 110Hz e alır. Yanı eğer monitörün Hz değerinin altında bir FPS değeri alıyorsan monitörünün Hz değeri FPS in ile eşdeğer olarak azalıp artar.

G-SYNC en fazla 144hz e kadar çalışır. Ben şahsen Riva Tuner programından 144 FPS e kitledim fazlası zaten boşa üretilen FPS olacaktır. Monitörünüzün ayarlar kısmında rehresh rate gösterme varsa onu kullanabilirsin

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı