AOC C24G1 vs ASUS VG24VQ

surprise131

Hectopat
Kek günü
Selamlar. Yeni monitör almaya karar verdim. İki monitör arasında kaldım bir de buraya yazmak istedim.
Kullanan arkadaşlar varsa yorumlarsa sevinirim.

AOC'da biraz ghosting problemi var diyorlar. ASUS'ta ELMB teknolojisi varmış ghostingi çok aza indiriyormuş.
ASUS'da sahte renk 6Bit +frc kullanıyor çok iyi değil diyorlar ama 350 CD. AOC 250 CD.
ASUS'un input lag değerini bulamadım AOC'un 8ms.
Şimdiden teşekkürler.

Monitörü genelde FPS tarzı oyunlar için ara sıra da film için kullanacağım.

C24G1 kullanıyorum. Bu monitörü kullananlar ikiye ayrılıyor açıkçası. Bir kısım pikselleri saydığını, rahatsız eden bir görüntü/bulanıklık olduğunu söylüyor. Diğer kısım ise tamamen memnun. Ben oyun performansından memnunum ama genel işler için pek iyi değil. Ama VA panel ile ilgiliydi bu durum sanırım. Bu durumda Asus önereceğim C24G1'dense.

AOC 24G2U'ya baktınız mı bilmiyorum ama 24G2U IPS panel olmasıyla daha iyi diyebilirim. Film ve oyun için biçilmiş kaftan olacaktır. Yeni IPS paneller VA panellere de yetişti tepkime süresi olarak, geçti geçecek.

C24G1 kullanıyorum. Bu monitörü kullananlar ikiye ayrılıyor açıkçası. Bir kısım pikselleri saydığını, rahatsız eden bir görüntü/bulanıklık olduğunu söylüyor. Diğer kısım ise tamamen memnun. Ben oyun performansından memnunum ama genel işler için pek iyi değil. Ama VA panel ile ilgiliydi bu durum sanırım. Bu durumda ASUS önereceğim C24G1'dense.

AOC 24G2U'ya baktınız mı bilmiyorum ama 24G2U IPS panel olmasıyla daha iyi diyebilirim. Film ve oyun için biçilmiş kaftan olacaktır. Yeni IPS paneller VA panellere de yetişti tepkime süresi olarak, geçti geçecek.

Teşekkür ederim ama Curved almayı düşünüyorum. Ayrıca ışık sızması vs. Sorunlardan ötürü pek alasım gelmiyor.

Son düzenleme:
24'' monitörlerde curved (kavisli) hissiyatı perk fark edilmiyor, ilk başta elbette garip geliyor ama sonra alışınca 27'' monitöre göre pek bir etkisi olmuyor kavisin, kendim de tecrübe ettim, araştırdığımda da 27'' curved özelliği isteniyorsa daha uygun deniliyordu. Işık sızması, ölü piksel çıkabilir doğru. QP, Sinerji gibi siteler almadan önce ışık sızması değil ama ölü piksel testi yapıyorlar. Daha canlı renkler, görüntü kalitesi vb. için IPS paneli tercih ederdim ben.

AOC C4G1 monitörün input lag değeri bazı sitelerde 8 ms olarak yazılmış fakat ASUS'unkini bulamadım.
ASUS VG24VQ model monitörün input lag değerini bilen duyan varsa yazabilir mi arkadaşlar içimde şüphe kaldı.

Buldum arkadaşlar merak edenler için bu videoda 2. dakikada gösteriyor input lag değerini.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı