AOC C27G1 Videolarda Ghosting Problemi

Makaleler
80
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Profil Kapağı
1525088093
Arkadaşlar monitörü yeni aldım. Oyunlarda baya akıcı çalışıyor lakin internette video izlerken ghosting olayına benzer bir olay oluyor. Mesela aksiyon sahnelerinde aniden kameranın çevrilen yere odaklanırken gözüm şaşı olacak neredeyse. Bu geçişi gösteriyor ama ghosting olayına benzer bir şekilde gösteriyor. 144 Hz açık, G-Sync açık, DP kablosu ile bağlı, Overdrive ayarlarının hepsini denedim. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Sadece videolarda oluyor bu sıkıntı.

Allah allah ya bendede aynı problem var ama benim monitörüm MSI Optix mag24c1 nedense benimde gözlerimi acıtıyor kullanırken, ayarlarını yapamadık galiba

Netflix ve benzeri platformların uygulamaları üzerinden deneme yaptınız mı? Yalnızca tarayıcı üzerinde mi sorun var? Bir dönem benzer bir sorun yaşamıştım. Tarayıcı gelişmiş ayarlarından, ''Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan'' seçeneğini devre dışı bırakınca düzelmişti. Bir deneyin isterseniz.

Allah allah ya bendede aynı problem var ama benim monitörüm MSI Optix mag24c1 nedense benimde gözlerimi acıtıyor kullanırken, ayarlarını yapamadık galiba

Söylediğin monitörü ben de kulllandım ve iade ettim. Senin yaşadığın gibi gözlerde acıma batma yapıyordu üstelik yazılar net değildi, ayarlarla alakalı değil panelle alakalı. Her türlü ayarı denedim günlerce. Her gördüğümde bu mesajları yazıyorum markayı kötülüyor gibi görünebilirim ama bu model gerçekten rezalet. Sadece oyun oynanacaksa başarılı fakat oyun dışı kullanımda insanı üzüyor. Çok da beğenmiştim oyun performansı ve tasarım olarak.

Hocam ayarlar yapılı arada bir monitörde titreme de oluyor.
Netflix ve benzeri platformların uygulamaları üzerinden deneme yaptınız mı? Yalnızca tarayıcı üzerinde mi sorun var? Bir dönem benzer bir sorun yaşamıştım. Tarayıcı gelişmiş ayarlarından, ''Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan'' seçeneğini devre dışı bırakınca düzelmişti. Bir deneyin isterseniz.
Evet hepsini denedim. Edge, Opera, Netflix kendi uygulaması dahil.
Söylediğin monitörü ben de kulllandım ve iade ettim. Senin yaşadığın gibi gözlerde acıma batma yapıyordu üstelik yazılar net değildi, ayarlarla alakalı değil panelle alakalı. Her türlü ayarı denedim günlerce. Her gördüğümde bu mesajları yazıyorum markayı kötülüyor gibi görünebilirim ama bu model gerçekten rezalet. Sadece oyun oynanacaksa başarılı fakat oyun dışı kullanımda insanı üzüyor. Çok da beğenmiştim oyun performansı ve tasarım olarak.
Sanırım öyle hocam. Arada bir titreme de oluyor fişi çekip geri takınca düzeliyor. VA panellerin genel sıkıntısı herhalde.

Titremeyi belki eğer çoklu prize bağladıysan direkt duvara bağlayarak çözebilirsin, ya da öyle bir imkanın yoksa fişi tersine takmayı dene.

Arkadaşlar sorunu çözdüm. Hepsi Nvidia'nın bize yazılım bazlı sunduğu G-Sync teknolojisinden kaynaklanıyormuş. Kontrol panelinden kapattım. Monitör ayarlarından da FreeSync kapattım. MBR (Motion Blur Rate) ayarını 20'ye çektim. Parlaklık az biraz kısılsa da üstte belirtmiş olduğum sorunların hepsi düzeldi. İlginiz için teşekkür ederim.

Arkadaşlar sorunu çözdüm. Hepsi Nvidia'nın bize yazılım bazlı sunduğu G-Sync teknolojisinden kaynaklanıyormuş. Kontrol panelinden kapattım. Monitör ayarlarından da FreeSync kapattım. MBR (Motion Blur Rate) ayarını 20'ye çektim. Parlaklık az biraz kısılsa da üstte belirtmiş olduğum sorunların hepsi düzeldi. İlginiz için teşekkür ederim.
Bence ürünü iade et, neden FreeSync bir monitör alıp bu özelliği kullanamayasın ki?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı