AOC C27G2ZE/BK monitör vs ViewSonic VX2719-PC-mhd

BugssBunny

Decapat
Daha fazla  
AOC 240 Hz 0.5 ms tepki süresi olan bir monitör var ama bunun kontrast oranı 3000:1
AOC C27G2ZE/BK 27
ViewSonic'te ise 1 ms tepki süresi ama bunun kontrast oranı 4000: 1
Viewsonic VX2719-PC-MHD 27
Ve ikisi de VA panel, bu panel türlerinde ghosting denen bir kronik sorun ortaya çıkıyormuş. Oyunlarda düşmanın çevresinde bulanık halini görebiliyormuşuz bu da tepki süresinin Hertz'e yetişememesi oluyormuş. Sizce ne yapmalıyım? Veya bir öneriniz var mı?

Ne yapmak istiyorsun tam anlayamadım ben olsam bu monitörlerin inceleme videolarını izlerdim

Viewsonic marka monitöre sahibim eğer 240 fps üzerinde almıyorsan almana değmez va panellerde yazdığınız gibi ghosting oluyor hatta ben bu sebeple iadeye gönderdim fakat kabul edilmedi parlaklığı gün ışığında az oluyor haberiniz olsun eğer parlaklık yüksek olsun isterseniz 1ms ayarını kapamanız gerekiyor hoparlörü de yetecek seviyede ama az daha yüksek ses verebilirdi 3 ay gibi bir kullanım süresi sonucu yazıyorum bunu keyfinize kalmış ama va panel önermem

He bir de ekstra olarak küçük monitörden geçecekseniz pikselleri fark edebiliyorsunuz ama bir süre sonra alışılıyor.

240 FPS değerlerin üstüne rahatça çıkabiliyorum o sorun olmuyor monitörlerin inceleme videolarını izledim ikisinin de ikisi de aynı sadece söylediğim 2 noktada ayrılıyorlar o noktadada ben fazla bilgi bulamadım bende buraya yazdım.

4000:1 olanda renkler daha doğru olarak gözükür diye düşünüyorum şu oran mantığını da aşağı koydum.

Dosya Ekleri

• b54ad0987ae65d05fe6f08105292cffa.jpg
    23,5 KB · Görüntüleme: 58
O zaman 1ms 4000:1 monitör almalıyım diyorsun 0.5ms tepkime süresi o kadar fark yaratmaz diyorsun.

Bir de şöyle söyleyeyim sana monitörüm cidden berbat 15 veya 16 inç olması lazım çözünürlüğü bile 1366x768 Max destekliyor o yüzden kesinlikle bir monitör almam lazım almışken iyi bir şey alayım diye yani

O zaman 1ms 4000:1 monitör almalıyım diyorsun 0.5ms tepkime süresi o kadar fark yaratmaz diyorsun.

Ne yapacağına göre değişir ağırlıklı olarak oyun oynarsan 0.5 ms daha önemli ama oyun için IPS daha çok önerilir onun dışında gündelik yaşamda film gibi şeyleri daha çok izleyeceksen veya oynayacağın Online'ya da hız gerektiren oyunlar değilse ViewSonic daha mantıklı.

Bende aynı şekilde 18 19 inçlik monitörden geçtim başta kocaman bit televizyona bakıyormuşum gibi geldi hatta dediğim gibi pikselleri fark ediyordum ama şu an alıştım.

%50 Valorant CS2 oynuyorum %20 hikayeli oyunlar %30 film kod yazmak o tür şeyler. IPS ekranlara baktım fiyatlar biraz tuzlu geldi 10kdan falan başlıyor o yüzden.

%50 Valorant CS2 oynuyorum %20 hikayeli oyunlar %30 film kod yazmak o tür şeyler. IPS ekranlara baktım fiyatlar biraz tuzlu geldi 10kdan falan başlıyor o yüzden.

0.5 ile 1ms arasında öyle uçurum bir fark yok diye biliyorum tabii gözlerin çok keskin değilse onun dışında dediğim gibi ViewSonic kontrast oranı nedeniyle önde. Yani kullanan biri olarak deneyimlerimi üst kısımda yazdım.

Teşekkür ediyorum ViewSonic almaya gidiyorum gene bir sıkıntım olursa burada belirtirim çok teşekkür ederim iyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…