Elektronik AOC CQ32G4VE 2K 32" 180 Hz VA 9.299 TL!

Evet tam olarak 27m2n5500 kullanıyorum. Hocam bu monitör hakkında bilgi sahibiyseniz ayar önerebilir misiniz? En iyi renk ayarlarını vs. nasıl alabilirim sizce?

Evet tam olarak 27M2N5500 kullanıyorum. Hocam bu monitör hakkında bilgi sahibiyseniz ayar önerebilir misiniz? En iyi renk ayarlarını vs. nasıl alabilirim sizce?

Hikayeli oyunlar da OverDrive ayarını Fast, rekabetçi oyunlar da faster olarak kullanın. Monitör de hazır SRGB modu var, video izlerken isteğe bağlı onu kullanabilirsiniz. Renk gamutunu azaltacaktır ama aşırı doygun görüntü de olmaz, ayrıca daha iyi görüntü doğruluğuna sahip. R-G-B ayarları için size bir değer veremem ama tüyo verebilirim.

Beyaz tam ekran açın; ekran sarımsı veya kırmızımsı ise red ve green, mavimsi ise blue ayarını azaltın.

Keskinlik, smart contrast, contrast gibi ayarlara ellemeyin.
Adaptive sync açık
gama 2.2
Görüntü modu olarak standart muhtemelen en iyi deneyimi veriyordur.

Hocam bu srgb nin olayı nedir peki? Yani saçma olacak sanırım ama doğal renk modu gibi bir şey değil mi? Her açtığımda çok soluk geliyor o yüzden kullanmıyorum genelde ama sizce kullanılmalı mı?

Hocam bu srgb nin olayı nedir peki? Yani saçma olacak sanırım ama doğal renk modu gibi bir şey değil mi? Her açtığımda çok soluk geliyor o yüzden kullanmıyorum genelde ama sizce kullanılmalı mı?
Yüksek renk gamutuna alıştığınız için soluk geliyor. SRGB içeriği geniş gamut modun da izlemek fazla doygun gözükmesine sebep olur. QD modeller de daha da belirgin.

Sizin model o kadar iyi değil ancak yine de doygun. Eğer kontrast oranı, SRGB modu ve siyah performansı iyiyse SRGB modu soluk gözükmez. IPS panel doğası gereği berbat kontrast oranına ve siyahlara sahip olduğu için rahatsız etmesi muhtemeldir. İyi bir VA monitör de kontrast ve siyahlar iyi olduğu için SRGB modu oyuncular için daha kullanışlı olur. Ama iyi bir VA bulmak samanlıkta iğne aramak gibidir.

Faster modda overshoot çok az yalnız. Ayrıca black smearinginde azalması gerekiyor.
AOC modelden bahsetmiyoruz, Philips 27m2n5500 modelinden bahsediyoruz. @yavuzcetinfanı kendi kullandığı monitör için ayar istiyor.

Sevgili hocam kendi monitörümde s-rgb yi daha iyi kullanmak için yaptığınız rehberideki şeyi mi uygulamalıyım bana daha iyi bir görüntü mü katar?

bir de adaptive sync açın dediniz ya o neye yarıyor? Ben onu açtığımda böyle monitörün akıcılığı gidiyor gibi hissediyorum. Daha doğrusu adaptive-sync biliyorum yırtılmayı önlemek için kullanıyor ama bunu açtığımda sizce ekran kartı driverimden amd freesynci vs. açmalı mıyım? Bende mesela hem adaptive, hem de driverdeki amd freesync kapalı.

Freesync açık
FPS 172 limitli
Anti Lag açık

Rehberi okursanız hangi ayar ne işe yarıyor bilgi edinmiş olursunuz. Bilmeden ayar yapmak mümkün değil. FreeSync açman senin faydana olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AOC'un incelemesini almayı düşünenler için paylaşıyorum.

Hocam peki amd için bu rehberdeki ayarları yaparken monitördeki adaptive sync i de açayım mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…