Yaklaşık 1.5 sene boyunca AOC G2260VWQ6 modelini kullandım. Ürünü geçen hafta satıp LG 24MK430H-B modeline geçtim. TN panelden IPS'e yani. Şuan bir sorunum yok. Yaklaşık 3-4 gündür kullanıyorum LG'yi ve ilk defa LG monitör aldım. Bundan önce Yaklaşık 10 senedir AOC monitör kullandım. 3 farklı model olmak üzere. 1. kullandığımın ekranı kırıldı (Yumruk yedi), 2. kullandığımı çözünürlük yükseltmek amacı ile sattım, 3. kullandığımı ise (G2260VWQ6) model yenilemek amaçlı sattım.
2 AOC modelinde sorun yaşamadım ama "G2260VWQ6" modelini 2017 aralık sonunda aldım ve 2018 yaz ayında panelin içine 2 adet sinek girdi. Garanti tarafından ücretsiz temizliği yapıldı fakat sineklerin bulunduğu 2 yerde de beyazlıklar oluştu. Ekrana direkt bakınca bir sorun yok ama yukarıdan bakınca biraz belli oluyordu. Sineklerin nasıl ve nereden girdiği hakkında en ufak bir fikrim bile yok. 1 sene daha kullanıp sattım ve 100 TL fark ile sıfır LG ürünü satın aldım. Display Port yok ve 5ms 75Hz.
AOC'da HDMI girişinden 75Hz kullanılmıyordu. Sadece Display Port girişinden 75Hz kullanılıyordu. LG'de HDMI'dan kullanılıyor. Kablo ile alakalı olabilir diye düşünüyorum. Kendi kutularından çıkan kabloları kullandım 2 monitörde de.
LG 21.5 22MK430H FHD IPS Gaming Monitör 75HZ 550 TL
Şu ürüne de bakabilirsiniz. Ben bunun 24 inç olan modelini satın aldım
LG 24MK430H-B 23.8" 5ms 75Hz IPS FreeSync Full HD Gaming Monitör
Bu siteden bunu aldım. AOC ile aynı fiyat neredeyse hatta dahada ucuz diyebiliriz.