Cercatrova67
Hectopat
Daha fazla
Hocam MSI Optix G27C alsın. Bu arada illa tepki süresi için illa TN panel almasına gerek yok. VA panel aynı görevi üstleniyor ve üstelik geniş görüş açısı.Birincisi tepki süresinin ön planda olduğu kullanımlarda IPS'den öte TN panel tercih edilir. IPS geniş görüş açısı - renk yelpazesi anlamında daha iyidir ancak tepki süresi konusunda TN kadar başarılı olamaz.
GTG değeri bir pikselin yakın renkler arasındaki gelişini temsil eden performans değeridir. Şu hareket bulanıklaştırma engelleyen teknoloji olmasa senin monitörün oyun esnasında 5'den de yukarı tepki sürelerine yol alabilir ve alır da zaten. Zıt renklerin ön planda olduğu bir senaryoda tepki süren yükselir haliyle.
Hareket bulanıklaştırma engelleme teknolojisini tam olarak incelemedim ancak yazılımsal bir müdahale ile yaptıklarını tahmin ediyorum. Panelin sahip olduğu özellikler bakımından 1MS tepki süresi sunması zaten imkansıza yakın. Haliyle ne kadar iyi iş yapar ne kadar işe yarar bir teknolojidir bilemem.
Genelde bu tarz teknolojiler işin hilesidir. TN panel 1MS kadar başarılı olmaz herhalde. Ön yargılı olmayayım yinede, ne kadar işe yaradığını gerçek hayatta test etmedim çünkü. Yinede bir cacık olacağını sanmam
Birincisi tepki süresinin ön planda olduğu kullanımlarda IPS'den öte TN panel tercih edilir. IPS geniş görüş açısı - renk yelpazesi anlamında daha iyidir ancak tepki süresi konusunda TN kadar başarılı olamaz.
GTG değeri bir pikselin yakın renkler arasındaki gelişini temsil eden performans değeridir. Şu hareket bulanıklaştırma engelleyen teknoloji olmasa senin monitörün oyun esnasında 5'den de yukarı tepki sürelerine yol alabilir ve alır da zaten. Zıt renklerin ön planda olduğu bir senaryoda tepki süren yükselir haliyle.
Hareket bulanıklaştırma engelleme teknolojisini tam olarak incelemedim ancak yazılımsal bir müdahale ile yaptıklarını tahmin ediyorum. Panelin sahip olduğu özellikler bakımından 1MS tepki süresi sunması zaten imkansıza yakın. Haliyle ne kadar iyi iş yapar ne kadar işe yarar bir teknolojidir bilemem.
Genelde bu tarz teknolojiler işin hilesidir. TN panel 1MS kadar başarılı olmaz herhalde. Ön yargılı olmayayım yinede, ne kadar işe yaradığını gerçek hayatta test etmedim çünkü. Yinede bir cacık olacağını sanmam
bu arada takıntı da değil de yani diğerlerine bakıp 1 ms görünce 5 ms olmasını tercih etmek istemiyorum sadece.eğer sorun edilecek bişey değilse hiç sıkıntı değil devam edeyim o zaman bunla en azından görüntüsü daha iyi olur herhalde ıps diye.Tabi VA panel de ortanca kardeş gibi her iki panelin de eksik olan yönlerini kapamaya gayret eden bir panel tipi. Kullanıcının tepki süresi konusunda bu kadar takıntısı varsa hemen gitsin iade etsin zaten.
VatanComputer mağazadan alınan ürünün iadesi konusunda ne kadar müşteriyi dinler bilmiyorum gerçi.
@astigmat13 'ün önerdiği monitör güzel, vergi dahil 1000TL'ye geliyor galiba.
Ancak Türkiye'de bir problem yaşadığında garanti konusunda zorluk çekecektir, darbe almayan monitörlerin bozulduğuna pek şahit olmasam da bilmiyorum ne kadar doğru olur dışarıdan ürün aldırmak
Ben fazla monitör takip eden birisi değildim işte bir kaç gün önce monitörüm çöp oldu. Tamir edilse 3-4 senelik monitöre değmez diyerek takip etmeye başladım. Aynı şekilde ben de bu MBR denen şeyi göremedim diğer monitörlerde. Dediğiniz gibi 1MS değildir sanırım. Peki CS:GO'da 1-5 MS arası fazla fark olur mu ?
Yok ya sadece oturup eğlencesine oynuyorum tabi arkadaşlarla daCS:GO gibi haritalar genelde kontrast renkler tercih edilerek tasarlanıyor, baktığında hep yakın renkler görürsün, zıt renkler pek olmaz. Atıyorum Dust2 gibi bir haritada oyun sektöründen para kazanmayan birinin 5MS tepki süresinin azizliğine uğrayacağını hiç ama hiç sanmıyorum çünkü yakın renk geçişlerinde tepki süresi de düşü olur. Tamamen bir algı operasyonu bana kalırsaKablolu kablosuz klavye fare setleri konusunda da çok kafa karıştırdılar, ortalama bir kablosuz fare bile oynamayı bilen bir adam için fazlasıyla yeterli.
Bu işten para kazanmıyorsanız sırf 2-3MS için paranızı heba etmenize gerek yok elbette. Yinede imkanlar dahilindeyken 1MS olanı tercih etmek çok daha mantıklı olacaktır. Çünkü amacına hitap ediyor.