Herkese merhaba. AOC 24G4X Monitörümü 28 Ağustos 2025'te İTOPYA üzerinden Tecpro Servisine Panel arızası nedeniyle garantiye yolladım. Gönderim sağlandıktan sonra ilk iki hafta herhangi bir bilgi verilmedi. Arayıp konuştum daha sonra tekrar iletişime geçip bilgi vereceklerini ilettiler. Gene herhangi bir geri dönüş yapmadılar, daha sonra ben tekrar iletişime geçtim ve parça beklediklerini 1 hafta - 10 gün daha bir süre verdiler. Yaklaşık 13 gün sonra gene bir bilgi alamayınca ben yine aradım ve ürünün değişimini talep ettim. Konuştuğum yetkili servis bana bir belge geleceğini ve onu onayladıktan sonra tarafıma yeni bir ürünün geleceğini ilettiler.
Yaklaşık 1 hafta bekledim herhangi bir bir kargo gelmedi. Daha sonra itopya ile iletişime geçtim ve bana destek@itopya.com adresine ürünün faturasıyla birlikte ´´Ürünümün değişimini talep ediyorum.´´ yazılı bir mail gönderdim ve geri dönüş yapacaklarını söyledir. Bu hafta pazartesi günü dönüş yapılmayınca İtopya'yı tekrar aradım ve gönderdiğim mail'i ilgili birime ilettiğini ve dönüş yapacaklarını söylediler. Bu sabah İtopya'dan bir mail aldım ve benim isteğimin aksine Ürünün İadesine karar kılınmış. Bunun sebebi ise TECPRO adlı servisin bana 11 Eylül tarihinde bir forum mail'i attıklarını ve ben buna yanıt vermediğim için değişim yerine iade sağlayacaklarını söyledir.
Şimdi soruyorum sizlere ben 11 Eylül'den beri TECPRO ile en az 7-8 defa iletişime geçtim ve bana hiçbir şekilde mail yolladıklarını benim tarafımdan onay beklediklerini belirtmediler. İşimi itopya ile çözmemi söyledirler. İtopya ise ben o forumu onaylamadığım için bir şey yapamayacaklarını ve 14 iş günü içerisinde iade sağlayacaklarını söyleyip kapattılar. Ben monitörümü geçen sene İtopya üzerinden 6.098TL'ye satın aldım şu an ürünün güncel fiyatı 7.800TL civarı. Ben iade edilmesinden rahatsız değilim rahatsız olduğum konu TECPRO'nun beceriksizliği ve ihmarkarlığını benim çekiyor olmam. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
İade edilmesinden rahatsız olmalısınız şahsen. Tutar farkı küçük bir miktar değil. Günümüz kurunda yaklaşık 43 dolar bir fark var. Asgari ücret olarak bakarsak da yaklaşık 18 saatlik bir çalışma süresi kadar iade farkı var, nereden baksanız 2 gününüzü gasp ediyorlar. Bu arada "değişim ile ilgili gönderdikleri mesajın" resmi bir gönderi veya tebligat olmadığı için geçerliliği olmadığı üzerinde durabilir sadece yapıyor olduğunuz eposta mesajlarının geçerliliği olduğunu iletebilirsiniz.
Arkadaşın söylediğine ek olarak eğer bu iade nakit olarak banka hesabınıza yapıldıysa iade tutarını geldiği gibi gönderilen EFT hesabına geri göndererek EFT işlemine iade onayı verilmediği ve değişim onayı verildiğini not düşebilirsiniz. Kredi kartı iadesi ise bu şekilde bir işlem yapamayabilirsiniz. Her iki durumda da bu iade tutarına dair dekont ve mesajlaşmalarınız ile THH'ye başvurup karşılığında muadili ile değişim yapılmasını talep edebilirsiniz.