AOC monitör köşeleri renkleri değişiyor

haskan6565

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yeni bir IPS monitör aldım. Ama bir sorun var ekrana direkt karşıdan bakmama rağmen sağ altta özellikle kararma var. Bakış açımı değiştirip aşağıdan bakınca düzeliyor ama tam karşıdan bakınca garip bir şekilde karanlık bazı yerlerde daha parlak gözüküyor ama bakış açımı değiştirince düzeliyor. Fakat bu sefer de diğer köşe kararıyor sorun ekranda mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20250922_034416.jpg
    64,1 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20250922_034358.jpg
    61,3 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20250922_034409.jpg
    92,8 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yaşadığınız sorun oldukça sık karşılaşılan bir durum. Bu durum, genellikle IPS monitörlerin IPS Glow veya ışık sızması adı verilen özellikleri veya kusurları nedeniyle ortaya çıkar. Eğer kararma sadece tek bir noktada ve bakış açınız değişse bile o noktada kalıyorsa, bu bir piksel hatası veya panelin o bölgesinde bir sorun olabilir. Ancak siz bakış açınızla düzeldiğini söylediğiniz için, sorun büyük ihtimalle IPS Glow ile ilgilidir.

Anladım hocam ama normalde karşıdan bakınca bile sağ altta bulanıklık kararma var siyah ekranda ise sarı sarı oluyor sağ alt kısım eski monitörümde aoc idi ama böyle bir sorun yoktu trendyoldan almıştım monitörü 1 hafta önce iade edebilir miyim direkt

İade etmenizi öneririm. Trendyol, Amazon ve Hepsiburada gibi bilindik platformların kendi sattığı ürünleri tercih ederseniz daha iyi olur.

İade etmenizi öneririm. Trendyol, Amazon ve Hepsiburada gibi bilindik platformların kendi sattığı ürünleri tercih ederseniz daha iyi olur.
tamamdır hocam teşekkür ederim bir şey daha sorucam şimdi ben bunu iade edip aynısından tekrar isteyecem ips glow çok sık görünen bişey mi yeni gelende de aynı sorun olmaz umarım çünkü önceki monitörümde aoc ve 27 inç hiç böyle denk gelmedim bunda göze batıyor masaüstü wallpaperım siyah benim yazılar var ve tam karşıdan bakmama rağmen yazıların rengi değişiyor sağ altta ama açıyı değiştirince düzeliyor

Ürünün linkini atabilir misiniz?

Ürünün linkini atabilir misiniz?

eski monitörüm 2k ydı 27 inç aoc q27g4x herhalde yanlış hatırlamıyorsam onda böyle bişeyle karşılaşmamıştım

Monitörü standart modda mı kullanıyorsun? sRGB modunu pek öneren olmamış, ayrıca senin yaşadığın sorunu yaşayanlar da var. Bir modlar arasında geçiş yapıp dene. Eğer sorun çözülmezse iade edip güvenilir bir satıcıdan almanı öneririm.

ALINTI;

Son düzenleme:
Normal standart modda kullanıyorum parlaklığı kısınca düzeliyor ama parlaklığı 100 yapınca aynı sorun devam ediyor o kadar beni rahatsız etmedi oyun oynarken ve siyah dışında bi ekrandayken hiç belli etmiyor sadece ayıplı mal mı onu öğrenmek istedim türkiyede iade sürecine hiç güvenmiyorum monitör şimdi gidip 2 3 hafta kargoda orda burda gezip geri gelecek o yüzden kullanmaya devam edeceğim.

İfadeler: wtx
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…