AOC Monitörde Flickerlanma neden olur?

gökhankul

Kilopat
Arkadaşlar FM24'e girdiğimde AOC Marka, Fast IPS ve monitörümde Işık titremesi mi diyeyim art arda flash atımı gibi bir durum oluyor. Başka oyunlarda dikkat etmedim. Bu ana ekranım, daha önce de ASUS VP modelinin giriş seviyesi monitöründeydim onda böyle şeyler olmuyordu fakat aslında bu son NVIDIA güncellemesi geldi ve değişti uygulama ondan sonra fark ettim ekranda bu durumu ya da son driver güncellemesinden sonra oldu gibi diyeyim. Bu normal mi? Ayarlardan düzelecek bir şey mi? Yoksa bu bir arıza durumu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
VRR titremesinden bahsediyorsunuz sanırım. Bazı monitörlerde kronik bir şey.
Videodaki gibi mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

G-SYNC kapatıp tekrar dener misiniz?

VRR titremesinden bahsediyorsunuz sanırım. Bazı monitörlerde kronik bir şey.
Videodaki gibi mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

G-SYNC kapatıp tekrar dener misiniz?

videodakine benzer bir durum evet. Ama perdeleme gibi görmüyorum gerçi gözlerimde iyi değil ama iki yandan flaş atıp ekranın ortasına uzuyor gibi de.Neyse G-SYNC Kapatıp deniyorum. ( Kusura bakmayın eski konuları kapatıoyordum da)

G-Sync kapatmadan önce alt+tab' da internette bir şeye bakarken bile oluyordu. Oyunu açtım şuan birşey olmuyor. 1 dakika olmuştur açalı. Yeterli mi bu kadar sürede olmaması? G-SYNC yüzünden mi oluyormuş? Eğer öyleyse neden oluştuğunu anlatabilir misiniz? Acaba ikinci monitörüm G-SYNC desteklemiyor diye mi?

bir de benimki oled de değil farkı eder mi? yani oledlere özgü bir problem mi bu?

Son düzenleme:
Videodakine benzer bir durum evet. Ama perdeleme gibi görmüyorum gerçi gözlerimde iyi değil ama iki yandan flash atıp ekranın ortasına uzuyor gibi de. Neyse G-Sync kapatıp deniyorum. ( kusura bakmayın eski konuları kapatıoyordum da)

G-Sync kapatmadan önce Alt+Tab'da internette bir şeye bakarken bile oluyordu. Oyunu açtım şu an bir şey olmuyor. 1 dakika olmuştur açalı. Yeterli mi bu kadar sürede olmaması? G-Sync yüzünden mi oluyormuş? Eğer öyleyse neden oluştuğunu anlatabilir misiniz? Acaba ikinci monitörüm G-Sync desteklemiyor diye mi?

Bir de benimki OLED de değil farkı eder mi? Yani OLED'lere özgü bir problem mi bu?

Hayır OLED'lere özgü değil. LCD panellerde de olabiliyor. G-SYNC açtığın zaman aldığın FPS'ye göre monitörün yenileme hızı değişir. Aldığın FPS'ye göre monitör yenileme hızını ayarlar. Eğer doğru düzgün yapılmamışsa bu titreme sorunu oluyor.

Arkadaşlar FM24'e girdiğimde AOC marka, Fast IPS ve monitörümde ışık titremesi mi diyeyim art arda flash atımı gibi bir durum oluyor. Başka oyunlarda dikkat etmedim. Bu ana ekranım, daha önce de ASUS VP modelinin giriş seviyesi monitöründeydim onda böyle şeyler olmuyordu fakat aslında bu son NVIDIA güncellemesi geldi ve değişti uygulama ondan sonra fark ettim ekranda bu durumu ya da son driver güncellemesinden sonra oldu gibi diyeyim. Bu normal mi? Ayarlardan düzelecek bir şey mi? Yoksa bu bir arıza durumu mu?

Bazı oyunlarda yaşadım bunu FSR+Frame Gen açınca oluyordu AOC monitör kullanıyorum. Ama bende nadir devamlı olsa çok can sıkıcı olurdu

Hayır OLED'lere özgü değil. LCD panellerde de olabiliyor. G-SYNC açtığın zaman aldığın FPS'ye göre monitörün yenileme hızı değişir. Aldığın FPS'ye göre monitör yenileme hızını ayarlar. Eğer doğru düzgün yapılmamışsa bu titreme sorunu oluyor.
anladım çok teşekkür ederim ama çok anlamadığım için soruyorum. Bu durumda monitörün tamirlik bir durumu yoktur değil mi tek sorun dengesiz yenileme hızından kaynaklanıyor. Ki benim monitör sanırım 180hz di onu aştığımız için bu duruma giriyor diyorsunuz sanırım.

Bazı oyunlarda yaşadım bunu FSR+Frame Gen açınca oluyordu AOC monitör kullanıyorum. Ama bende nadir devamlı olsa çok can sıkıcı olurdu
bu bir arıza durumu mudur ? yoksa sadece driver vs. uygulama hatası, ayar hatası olarak mı adlandırmalıyım?

Anladım çok teşekkür ederim ama çok anlamadığım için soruyorum. Bu durumda monitörün tamirlik bir durumu yoktur değil mi tek sorun dengesiz yenileme hızından kaynaklanıyor. Ki benim monitör sanırım 180Hz di onu aştığımız için bu duruma giriyor diyorsunuz sanırım.

Bu bir arıza durumu mudur? Yoksa sadece driver vs. uygulama hatası, ayar hatası olarak mı adlandırmalıyım?

Bazı monitörlerde kroniktir. Sürekli değişken FPS'ye monitör ayak uyduramıyor. Sabit FPS alırsanız bu durum azalır. Aksi halde G-SYNC kapatacaksınız.

Tamir edilebileceğini sanmıyorum.

Bazı monitörlerde kroniktir. Sürekli değişken FPS'ye monitör ayak uyduramıyor. Sabit FPS alırsanız bu durum azalır. Aksi halde G-SYNC kapatacaksınız.

Tamir edilebileceğini sanmıyorum.
hocam fps sabit değeri oyunlar için değişken değilmidir? Hayır çok anlamıyorum ben bu monitörü yeni aldım 3 ay olmuştur en fazla arıza var diye göndermeli miyim ? Yani bu bir monitör arızası mı? yoksa (dediğinizden anladığım kadarıyla söylüyorum) bazı monitörlerde bulunan bir şey bu, bende g-sync kapatırım öyle devam ederim diye kabullenmem gereken bir şey mi bu durum ? Buna açık bir cevap verirseniz çok mutlu olurum. yani bu ikisinden hangi yolu seçmem gerek onu kavrayamadım, anlayamadım tam olarak.

Hocam FPS sabit değeri oyunlar için değişken değil midir? Hayır çok anlamıyorum ben bu monitörü yeni aldım 3 ay olmuştur en fazla arıza var diye göndermeli miyim? Yani bu bir monitör arızası mı? Yoksa (dediğinizden anladığım kadarıyla söylüyorum) bazı monitörlerde bulunan bir şey bu, bende G-Sync kapatırım öyle devam ederim diye kabullenmem gereken bir şey mi bu durum? Buna açık bir cevap verirseniz çok mutlu olurum. Yani bu ikisinden hangi yolu seçmem gerek onu kavrayamadım, anlayamadım tam olarak.

Sorunun direkt bir cevabı yok. Tüm panel tiplerinde olabilen bir şey bu. Eğer bir monitörde bu sorun varsa muhtemelen ya hepsinde ya da çoğunda bu sorun var demektir. Ama 10 tane alsan kaç tanesinde çıkar kesin bilgi veremiyorum çünkü ne elimde inceleme verisi var ne bir şey.

Donanım bulunduranlar daha iyi oluyor bu konuda. Yinede donanım bulundurmasına rağmen sorun yaşayanlarda var. Yani yazılımın da etkisi var.

Monitör eğer VRR titremesi göstermiyorsa muhtemelen bununla alakalı şikayet eden kullanıcı göremezsiniz. Eğer VRR titremesi olan bir monitör aldıysanız bununla alakalı şikayet eden sizden başka kullanıcılarda görürsünüz. Yani ölü piksel gibi her monitörde olabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. VRR titremesi varsa %90 o monitörle alakalı birden fazla şikayet görürsün. Tabii monitörün kullanıcı yorumu sayısı bir elin parmağını geçmezse yine yeterli bilgi edinemezsin.

Mesela Samsung G65B incelemelerine baktığımızda birkaç tanesi bu titreme sorunundan müzdarip olduğunu söylüyor. Bazı incelemeciler de bu konuya hiç değinmiyor bile. Kullanıcı yorumlarına bakacak olursak bir sürü VRR titremesi sorunundan şikayetçi olan varken, tam tersi ben anormal bir durum göremedim diyen arkadaşlarda olabiliyor. Herkesin gözü bir değil. Ayrıca aynı monitörden alsan bile birebir aynı oranda titreme yapar mı sanmıyorum ama büyük oranda benzer seviyede olur.

Garantiye girer mi? Girebilir çünkü araştırırken şöyle bir yorum gördüm.

Sadece kısa bir özet. RMA'mı yaptım, bu yüzden yeni ünitemi hemen aldım. Ve hiçbir titreme görmediğim için gerçekten memnunum. Yani ilki kesinlikle arızalıydı.

AOC garantisi beni gerçekten şaşırttı.

Aynı panelin V1 versiyonu ama yeni bir FW (firmware ?)

Revize edilmiş olanı göndermiş olabilirler. Sonuç olarak değiştiren var. Yani şansınızı deneyin en kötü thh'ye başvurursunuz. Ayrıca markanın kendisine veya garantisine bakan firmaya mail atabilirsiniz. Daha detaylı bilgiyi onlar verirler.

Ayrıca merak ettim sizin monitör ne? İncelemesi ve kullanıcı yorumlarına bakarak monitörünüz hakkında biraz bilgi edinebiliriz.

Şöyle bir rehber var ama işinize yarar mı bilmiyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı