AOC Q27G2U parlaklık değeri

atakan kolcuoglu

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 2K G-Sync desteği olan bir monitör arıyordum ve bu monitör F/P olarak iyi buldum hem VA panel hem düz, 2K bunlar istediğim özelliklerdi fakat beni korkutan bir şey var. Parlaklık değerinde 250 candela yazıyor ve bu benim gördüğüm en düşük değerlerden biri ASUS monitörlerde genelde 350 falan oluyor ben de daha önceden laptop kullandığım için böyle bir değerin tam olarak neye karşılık gelebileceğini kestiremiyorum veya virüsten olayı gidip bir yerde bakıp deneyemiyorum. Monitörün parlaklık değerleri yeterli mi? Sadece FPS değil hikaye türünde oyunlar da oynayacağım biri beni aydınlatırsa sevinirim

Benim monitörüm de AOC 24G2U 250 CD IPS panel. Oyundayken parlaklığı 70-80 arasında kullanıyorum, günlük webte gezinme vs tarzı işlerde 30-40'a kadar düşürüyorum. Cam arkamda olmasına rağmen çok az yansıma oluyor, görememe durumu olmuyor asla.

@dionysoss'tan farklı olarak 27G2U modelini kullanıyorum. Arkadan Güneş ışığı vurmadıkça parlaklığı genelde 0-40 arası tutuyorum. Çoğunlukla 0'da duruyor açıkçası. Güneş ışığı vurunca 80'e falan çıkarıyorum parlaklığı. Yani benim için oldukça fazla parlaklığa sahip. Sizin için de sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Yeterli bence. Çoğu F/P monitörde bu bu değerlerde oluyor yorumlarda parlaklık yüzünden sorun yaşayanları görmedim.

Monitörü yaklaşık üç haftadır kullanıyorum. Simülasyonlarda geçiyor zamanım çoğunlukla ve herhangi bir sıkıntı çekmedim. Görüntü ve parlaklık gayet güzel 2K'da.
Parlaklık konusunda eğer monitörünüz güneşin direkt altında duymuyorsa sorun olmayacaktır.

Bu arada o fiyata aşağıdaki varken AOC olana bakmak mantıksız bence.

Düz ekran olmasını istiyor arkadaş.

250 az gibi görünse de yeterli bir seviyedir. Daha altını kolay kolay bulamazsınız, ama bu yetersiz demek değildir.

Güneş vurma durumlarında da bir yere kadar yetiyor.
Genellikle %100'de kullanmazsınız zaten.

Bu arada çok pahalı şu an (3000TL), o fiyata AOC'dan çok daha iyi olan Acer XV272U P var.

DisplayHDR400, daha iyi renk derinliği ve IPS artısı var. Üçü de oldukça önemli şeyler. AOC önermem.

İlla VA olsun derseniz (Avantajı siyahları çok daha iyi göstermesi. Dezavantaj olarak IPS'lerden daha soluk renkler verirler ve görüş açıları daha kötüdür.) bir şey diyemem ama çok pahalı yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…