AOC Q27G4XF 27" 180Hz 0.5ms alınır mı?

VA panel ile IPS arasında fark nedir forumlarda neden herkes VA alınmaz dandik deyip duruyor?

Ghosting çok oluyor genelinde. Kaliteli modeller dışında.

VA panel ile IPS arasında fark nedir forumlarda neden herkes VA alınmaz dandik deyip duruyor?

10 yıl önceki forum efsanelerinden ibaret. Güncel kaliteli bir model alırsanız dandik falan olmaz. HDR600 sertifikası var G65B de zaten, geniş bir renk gamutu sunmak zorunda.

• 10 bit görüntüleme
  • Daha küçük DCI-P3 renk gamını takip eder, ancak ekranın %90 kapsama alanına ulaşması gerektiğini belirtir
  • Yerel karartma, karartmanın monitör genelinde değiştirilebileceği anlamına gelir
  • %10 merkez yama testi ve flaş testinde 600 cd/m2'lik tepe parlaklığı
  • Tüm ekran üzerinde 30 dakika boyunca sürdürülen 350 cd/m2'lik tepe parlaklık
  • Ekran merkezinde minimum 0,1 cd/m2 siyah seviye parlaklığı

VA panelde ghosting sorunları patlamıştı o yüzden VA panel panel tipleri içinde en iyi siyah renk veren paneldir ve mavi renklerini beğeniyorum IPS'e göre.

10 yıl önceki forum efsanelerinden ibaret. Güncel kaliteli bir model alırsanız dandik falan olmaz. HDR600 sertifikası var G65B de zaten, geniş bir renk gamutu sunmak zorunda.
hocam siz hangi monitörü kullanıyorsunuz

VA panelde ghosting sorunları patlamıştı o yüzden VA panel panel tipleri içinde en iyi siyah renk veren paneldir ve mavi renklerini beğeniyorum IPS'e göre.

Hocam siz hangi monitörü kullanıyorsunuz

AW2725DF kullanıyorum. Eğer AW2725DF'ye bütçem yetmeseydi G65B alacaktım.

Ben de R25F30 kullanıyorum. VA panel olması beni de germişti ama alıp kullandıktan sonra menüdeki ayarlarını yapınca çoğu IPS'den daha iyi olduğunu fark ettim. Overdrive ve dark boost ayarları ghosting'i ve o VA paneldeki siyahların siyahlaştırma konusunda çok iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…