Abdullah63
Hectopat
Daha fazla
- Monitör
- AOC Q27G4ZD, AOC U32G4U
Herkese hayırlı Ramazanlar. AOC'nin Q27G4ZD 27" 2K QD-OLED monitörü pazar günü elime ulaştı. Önceki monitörüm 27" IPS 400nit bir monitördü. 400nit IPS ekrandan 450nit QD-OLED'e geçince parlaklık anlamında daha büyük bir sıçrama bekliyordum fakat beklediğim gibi olmadı. HDR'ı ayarlayınca beklediğim hissi yaşadım fakat sadece karanlık sahnelerde. Zira OLED monitörlerde ABL/ABSL diye bir güvenlik önlemi varmış ve çoğunlukla aydınlık olan ekranlarda parlaklığı kısıyormuş. Bu özelliği kapatamıyorsunuz ve görme engelimden dolayı ekran parlaklığı benim için çok önemli. Karanlık sahneler gerçekten tatmin edici ancak aydınlık sahnede parlaklığı kısması gerçekten canımı sıkıyor. Arkadaşlar alışırsan tadından yenmez diyorlar, belki de haklılar ama bunun bir de panel ömrü kısmı var. Bilgisayarı kilitleyince ekranın otomatik kapanması için ayarladım ama parlaklığı her zaman maksta kullandığım için OLED'in ömrü daha çabuk biter gibime geliyor. Zaten bir arkadaşın gaza getirmesiyle OLED aldım, aslında aklımda AOC U32G4U 4K FastIPS monitör vardı, fiyatının düşmesini bekliyordum. IPS daha mı uzun ömürlüdür? Arada 8-9k fark var, 9 taksitle aldığım için arada 1K taksit fark ediyor. Ekranın büyük ve 4K olmasından dolayı da gözüm hep bu monitördeydi. 16 Mart'a kadar iade sürem var. Bunu iade edip 32" olanı alsam nasıl olur? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler.
AOC U32G4U 31.5″ 4K 0.5ms 160Hz Full Hd / 0.5ms 320Hz Adaptive-Sync Fast IPS 4K Gaming Monitör
AOC Q27G4ZD (Hepsiburada'da stoğu bitmiş) < epey linki.
AOC U32G4U 31.5″ 4K 0.5ms 160Hz Full Hd / 0.5ms 320Hz Adaptive-Sync Fast IPS 4K Gaming Monitör
AOC Q27G4ZD (Hepsiburada'da stoğu bitmiş) < epey linki.
Son düzenleme: