AOC vs ViewSonic vs ASUS IPS 24" monitör tercihiniz?

Bluedad

Megapat
Daha fazla  
AOC 24G2U-ViewSonic XG2405-ASUS TUF VG249Q.
Monitörlerin hepsi 24" 144 Hz 1 ms 1080P ve düz IPS panel. Hangi marka/modeli neden tercih ederdiniz?

MSI Optix Mag24. TUF’u hoparlöründen dolayı istiyordum fakat hiç kullanıcı incelemesine veya yorumuna denk gelemeyince tereddüt ettim. Bildiğim ve kullandığım bir ürün olan OPTIX MAG241CR’yi tercih ettim

edit: IPS kısmını atlamışım, kusura bakma.

Bu arada anket seçeneklerinde XG2405 yerine XH2405 çıkmış arkadaşlar kusura bakmayın.

ASUS marka olarak iyi bir marka ama birçok ürün kalemi var ben o yüzden ViewSonic derim yaptığı iş monitör ve görüntüleme sistemleri. teknik destek olarak ta memnun kaldım kendilerinden.

ViewSonic XG2405 önermem 1ms mode açılınca parlaklık düşüyor, karanlık sahnelerde görüş çok zor. Diğer monitörleri kullanmadığım için bilmiyorum.

ViewSonic XG2405 önermem 1ms mode açılınca parlaklık düşüyor, karanlık sahnelerde görüş çok zor. Diğer monitörleri kullanmadığım için bilmiyorum.

144 Hz ve 1ms modu zaten beraber kullanamıyoruz IPS panelde dediginiz olay bu monitörlerin reelde gerçekten 1 ms olmamasından kaynaklanıyor AOC'de de denemiştim oda aynı şekilde parlaklığı düşürdü mağazada ama ne kadar düşürdü ikisi arasındaki farkı bilemiyorum.
Not: Şimdi baktım bütün IPS 144 Hz monitörlerde durum aynıymış yani parlaklık düşüyor.

Son düzenleme:

Anladım peki bu karanlık sahnelerde görüş zorluğunun IPS ile bir ilgisi var mı?

Anladım peki bu karanlık sahnelerde görüş zorluğunun IPS ile bir ilgisi var mı?

Sizin şuna karar vermeniz lazım 1ms mod mu yoksa sizin için yüksek tazeleme hızı mi önemli buna göre kararınızı verip o şekilde kullanmanız lazım, IPS paneller dediğim gibi 1ms için yapısı gereği performanstan kısıyor şu an için böyle ilerde ne olur bilemem şahsen benim için yüksek tazeleme hızı daha önemli göz yorgunluğu oyun vs. için ama ViewSonic'te Mac modunu iş için kullanabilirsiniz.

1ms modun benim için hiçbir önemi yok arkadaşın bilgisi olsun diye söyledim, benim canımı sıkan nokta karanlık sahnelerdeki görüş zorluğu, bu durum IPS olmasıyla mı ilgimi onu merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…