AOC24G2U monitörde DP ve HDMI arasında renk farkı oluyor

enespinarli

Hectopat
Monitör
aoc24g2u
Herkese merhaba. 1 sene önce AOC24G2u marka/model monitörü satın almıştım. Monitörden memnun kaldım ve çift ekran kullanmak maksadıyla aynısından bir tane daha aldım fakat ne yazık ki ekran kartımda 1 adet DP, 1 adet HDMI ve 1 adet VGA girişi var. Bu sebeple halihazırda eski monitörümü DP portu ile kullanmaktayken, aynısından aldığım yeni monitörü ise HDMI portu ile kullanmak durumunda kaldım. Monitörün üzerindeki fiziksel tuşlarla ulaşabildiğimiz menülerdeki tüm ayarları birebir aynı yapmama rağmen iki monitörün aynı renkte farklı sonuçlar verdiğini fark ettim. Yani aynı rengi aynı ayarlarla farklı gösteriyor monitörler. Bu arada Windows içinde bulunan renk planı ayarları da aynı. Tamamen özdeş yani. Daha Windows açılmadan önce boot ekranına gelmeden çıkan AOC yazısında dahi yeni monitörün rengi daha sıcak tonda iken eski monitörünki daha soğuk tonda olduğu anlaşılıyor. Örnek olarak mor renginde bir görselin iki ekranda nasıl gözüktüğünü gösteren cep telefonum ile çektiğim bir adet fotoğrafı bırakıyorum aşağıya. Sizce iki monitörü nasıl tam olarak eşitleyebilirim renk hususunda? Grafik tasarımı ve 3D tasarım ile uğraşıyorum renkler benim için aşırı önemli, aksi ihtimalde kafayı sıyırırım

Dosya Ekleri

• 1655236516497.jpg
    134,9 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı monitörü kullanıyorum tam emin olmamakla beraber bu monitörün paneli değiştirildi diye biliyorum yeni çıkan son ürünlerin paneli eskisine göre farklı diye hatırlıyorum belki bundan kaynaklanıyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…