AOC24G2u vs LG Ultragear 24GN650-B

gizli kalsın

Hectopat
Arkadaşlar hangi monitör daha iyidir ve artıları eksileri nelerdir? Yani önerdiğiniz monitörü neden almalıyım/almamalıyım. lütfen mesaj yazmak için sadece hangisini tavsiye ettiğinizi söylemeyin. Nedenlerini de açıklar mısınız?
Artılar:
LG: 1 ms GtG, HDR10, FreeSync Premium, IPS panel, pivot ayarı ve bu yıl piyasaya çıkmış olması.
AOC: 4 ms GtG, FreeSync, IPS panel ve 1000:1 kontrast oranı.
Eksiler:
LG: 700:1 kontrast oranı ve özelliklerine göre çok ucuz olması.
AOC: Ölü pixel çıkması (hepsinde değil ama çıkanlar var ve 5 ölü pixelin altında iade almayan firmalar var.)
AOC fan boylar yazmasın lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar hangi monitör daha iyidir ve artıları eksileri nelerdir? Yani önerdiğiniz monitörü neden almalıyım/almamalıyım. lütfen mesaj yazmak için sadece hangisini tavsiye ettiğinizi söylemeyin. Nedenlerini de açıklar mısınız?
Artılar:
LG: 1 ms GtG, HDR10, FreeSync Premium, IPS panel, pivot ayarı ve bu yıl piyasaya çıkmış olması.
Eksiler:
AOC: Ölü pixel çıkması (hepsinde değil ama çıkanlar var ve 5 ölü pixelin altında iade almayan firmalar var.)

Ben AOC da ölü pixel ile karşılaşmadım.

Artılar:
Eksiler:

LG olan iyidir kullanıyorum çok iyi.

AOC'nin 1 adet ölü piksel veya 3 adede kadar ölü subpiksel garantisi var diye biliyorum. Eğer 1 adet tam veya üzeri ölü piksel varsa ifade edilebilir olması lazım. İade almamak için direten satıcılar (teknobiyotik ve itopya gibi) hakkında şikayet edenler oldu. Yani sandığınız kadar riskli model değil. Ayağı her türlü hareket kabiliyetine sahip. Pivot dahil.

Öte yandan şu an 24G2U kullanıcısı olmama rağmen eğer ihtiyaç olsaydı HDR ve 10 bit renk derinliği bana daha cazip gelirdi.
Edit: O LG modeli 10 bit diye hatırlıyordum. O da 8 bit (6 bit + FRC) imiş.

Daha yüksek renk gamı, USB çoğaltıcısı (birisi standardın üzerinde akım verebildiği için telefon şarjı için uygun), daha düşük güç tüketimi, dahili hoparlör ve bir ihtimalle lazım olabilecek VGA girişi yüzünden AOC 24G2U modeli daha ön planda. Ben hem marka hem de model olarak ikisinin de sizi üzmeyeceğini düşünüyorum. İkisi de tecrübeli ve başarılıdır.

Son düzenleme:
Bu monitörler dışında marka olarak konuşacaksak 10 yıllık AOC monitörüm var ve şuanda hâla kullanıyorum, sıfır problem. LG de mükemmel, 6 yıl civarı da LG bir monitörü TV olarak kullanıyoruz, ekran ortasında beyaz belli olmayan bir parlama var ama olur o kadar. Modeller için konuşacak olursak, LG her türlü önde geliyor.

Artılar:
Eksiler:

Ben AOC 24G2U monitörümü incehesap.com üzerinden aldım sıkıntısını görmedim ölü pixel falan olmadı ama şans işi fan boy değilim bende ilk başta LG alacaktım ama bunu aldım ve gayet memnunum öneriyorum.
Artıları;
+Sağa-sola, aşağı-yukarı, ileri-geri hareket edebilmesi ve pivot olması (90° dönebilmesi)
+Masa sallanınca monitörün sallanmaması.
+İnce çerçeveler.
+G-menü uygulaması sayesinde monitörün üstündeki tuşlara basmaya gerek kalmıyor mouse ile istediğiniz gibi ayar yapabiliyorsunuz.
+Oyunlardaki karanlık gölgeli yerleri aydınlatabiliyor.
+USB çoğaltıcı olarak kullanılabilmesi arkasında 4 tane USB girişi mevcut. Ama bunları kullanabilmek için küçük bir kablo almak gerekiyormuş. Fiyatı uygundu sanırım. Ama kutunun içinden çıksa daha güzel olabilirdi.
+Kutudan hem HDMI (144Hz destekleyen) hem de DP kablo çıkması çok iyi oldu.
Aklıma başka gelmedi ama illaki vardır.

Eksileri;
-Ben rekabetçi oyunlar oynarken monitöre yaklaşmam monitörü kendime yaklaştırırım ayakları (bana göre) büyük masam da küçük.
Bu ne kadar eksi sayılır bilmem ama benim için tek eksisi bu. Tercih edilebilir monitör.

LG olan iyidir kullanıyorum çok iyi.

LG ultragear 24GN650-B mi kullanıyorsunuz yoksa pivotsuz olan 24GN600-B mi ve sorun yaşadınız mı hiç?
Ben AOC 24G2U monitörümü incehesap.com üzerinden aldım sıkıntısını görmedim ölü pixel falan olmadı ama şans işi fan boy değilim bende ilk başta LG alacaktım ama bunu aldım ve gayet memnunum öneriyorum.
Artıları;
+Sağa-sola, aşağı-yukarı, ileri-geri hareket edebilmesi ve pivot olması (90° dönebilmesi)
+Masa sallanınca monitörün sallanmaması.
+İnce çerçeveler.
+G-menü uygulaması sayesinde monitörün üstündeki tuşlara basmaya gerek kalmıyor mouse ile istediğiniz gibi ayar yapabiliyorsunuz.
+Oyunlardaki karanlık gölgeli yerleri aydınlatabiliyor.
Aklıma başka gelmedi ama illaki vardır.

Eksileri;
-Ben rekabetçi oyunlar oynarken monitöre yaklaşmam monitörü kendime yaklaştırırım ayakları (bana göre) büyük masam da küçük.
Bu ne kadar eksi sayılır bilmem ama benim için tek eksisi bu. Tercih edilebilir monitör.

Hocam benim için pivot önemli ama diğer özellikleri arasında en son baktığımda özelliktir evet AOC'un 1000:1 olması karanlık yerleri daha iyi aydınlatması olabilir ve bu gerçekten önemli yani LG'ye göre bu yönde önde ama ben daha farklı bir artı göremedim, tekrardan teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı