AÖF askerlik tecili nasıl yapılır?

veysel000

Hectopat
Açıköğretimden üniversite okumama rağmen askerliğim tecil olmamış. Askerlik şubesini aradığım zamanda, okuduğum üniversitenin öğrenci işlerine gitmem gerektiğini söylendi. Ben Adana'dayım üniversitem Eskişehir'de. İlla oraya gitmem mi gerek? e-Devlet'ten tecil ettiremiyorum.

Dosya Ekleri

• 1724236611199.png
    47,6 KB · Görüntüleme: 119
Öğrenci belgeni alıp en yakın asker şubesine gitsen yeterli bence.

Tam olarak nasıl çözdünüz? Yardımcı olabilir misiniz?
Benim üniversitem Eruzum Atatürk AÖF'dü. Askerlik şubesine gittim okul ile irtibata geçmem söylendi. Dekan yardımcısına mail attım dönüş olmadı en son okulun sitesinde canlı destek vardı oradan öğrenci işlerine ulaştım tecilimi onlar halletti bir gün içinde düzeldi. Okulunuzun sitesinde canlı destek yardım gibi bir sekme bulabilirseniz işinize yarar diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim. Canlı destek yok ama mail atacağım umarım dönerler.

Askerliği ertelettim. Okulun mailine e-posta attım ve geri döndüler 2-3 saat sonra. Teşekkür ederim hepinize.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-21 184510.png
    39 KB · Görüntüleme: 112
Askerliği ertelettim. Okulun mailine e-posta attım ve geri döndüler 2-3 saat sonra. Teşekkür ederim hepinize.
Hocam merhaba yks ek yerleştirme ile 2 yıllık aöf kazandım. Bu dönem kayıt yaptım diyelim. Bir sonraki dönem kayıt yenilemezsem askerlik tecilim iptal olurmu?

Diğer bir sorum; sizin teciliniz 9 yıl sonra peki aöf ü bitirsenizdemi 9 yıl. Yani aöf bittiği gibi kısa bir süre sonra askerliğiniz gelicekmi yoksa net 9 yıl mı vermiş oluyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…