AÖF bürosundan askerlik tecili yaptırılabilir mi?

Daha fazla  
Arkadaşlar. Ben 2 sene önce bir ön lisans bölümünden mezun oldum. 2024 sonunda da DGS ile Anadolu üniversitesinde açıktan 4 senelik bir lisans bölümüne yerleştim. Askerlik tecil süremin dolmasına 1 ay kaldı.

Askerliğimi tekrar tecil ettirebilmem için AÖF bürosuna mı gitmeliyim yoksa direkt olarak askerlik şubesine mi gidip tecil işlemini yaptırmalıyım?

Okuyorsanız okul sizin adınıza tecil ediyordu diye hatırlıyorum. Mezun olduktan sonra tecil işlemi, mezun belgesi ile Askerlik şubesinden yapılırdı. Değişti mi şimdi o sistem?

Okuyorsanız okul sizin adınıza tecil ediyordu diye hatırlıyorum. Mezun olduktan sonra tecil işlemi, mezun belgesi ile askerlik şubesinden yapılırdı. Değişti mi şimdi o sistem?

Hocam bilmiyorum. Şu an aktif öğrenci olarak gözüküyorum ancak hiçbir şekilde kayıt olduğumdan beri otomatik tecil yapılmadı. İlk başta bu duruma hiç dikkat etmemiştim ancak dikkatimi çekti. Yarın büroya uğrayıp bir durumu soruşturayım diyorum.

Hocam bilmiyorum. Şu an aktif öğrenci olarak gözüküyorum ancak hiçbir şekilde kayıt olduğumdan beri otomatik tecil yapılmadı. İlk başta bu duruma hiç dikkat etmemiştim ancak dikkatimi çekti. Yarın büroya uğrayıp bir durumu soruşturayım diyorum.
Öğrenciyseniz dert etmeyi kimse bir şey yapamaz. Şöyle olur en fazla; Asker kaçağı diye evinize polis gelir. İfadeye çağırılırsınız. Gittiğinizde öğrenci belgenizi götürürsünüz. Böyle bir durum yaşamıştım. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı