AÖF için hangi sınava girmek gerekli?

Alevazra

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, 1979 doğumluyum. Liseyi bitirdiğim ilk yıllarda sınava girmiştim ama kazanamadım. Şimdi tekrar girmek istiyorum 2 yıllık Anadolu Üniversitesi bölümüne ama hangi sınava gireceğimi bilmiyorum. Bir de ÖSYM kaydı yaptırmam gerek. İlk defa girenler yaptırıyormuş ama ben yıllar önce girdiğim için geçerli midir bilmiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?

ÖSYM kaydı yaptırmanız lazım diye biliyorum, kayıt çok eskidir. Bildiğim kadarıyla üniversite sınavına girmeniz gerekli bu durumda. AÖF üniversitelerinden hangisine kayıt yaptıracaksanız websitesinden koşulları inceleyin. Anadolu Üniversitesi'nin sayfası daha açıklayıcı gelmişti bana.

Ben açık öğretime, üniversite mezuniyetinden sonra 2. üniversite olarak girmiştim bundan dolayı üniversite sınavına girmeme gerek kalmamıştı.

ÖSYM kaydı yaptırmanız lazım diye biliyorum, kayıt çok eskidir. Bildiğim kadarıyla üniversite sınavına girmeniz gerekli bu durumda. AÖF üniversitelerinden hangisine kayıt yaptıracaksanız web sitesinden koşulları inceleyin. Anadolu Üniversitesi'nin sayfası daha açıklayıcı gelmişti bana.

Ben açık öğretime, üniversite mezuniyetinden sonra 2. üniversite olarak girmiştim bundan dolayı üniversite sınavına girmeme gerek kalmamıştı.

Teşekkür ederiz cevap için inceleyeyim.

TYT sınavına girerek 2 yıllık bölümlere girebilirsiniz.

Çok teşekkür ederiz desteğiniz için.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı