Çözüldü AÖF ile artık askerlik tecil edilemiyor mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sensensenoglim

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni kural mı geldi? AÖF ile askerlik tecil edilmiyor diyenler var. 2 yillik bolumlere gireceğim, tecil yapamayacak miyim? Anlamadım.

Çözüm
AÖF ile askerlik tecili yapılabiliyor, bir değişiklik yok.

"7179 Sayılı Kanun’a göre, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenlerin askerlikleri 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar ertelenir. Bu nedenle Açıköğretim Fakültelerine kayıtlı öğrencilere 28 yaşını doldurdukları yıl sonuna kadar erteleme talebi gönderilir; 28 yaşını aşanlara gönderilmez."
AÖF ile askerlik tecili yapılabiliyor, bir değişiklik yok.

"7179 Sayılı Kanun’a göre, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenlerin askerlikleri 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar ertelenir. Bu nedenle Açıköğretim Fakültelerine kayıtlı öğrencilere 28 yaşını doldurdukları yıl sonuna kadar erteleme talebi gönderilir; 28 yaşını aşanlara gönderilmez."

Çözüm
Arkadaşlar yeni kural mı geldi? AÖF ile askerlik tecil edilmiyor diyenler var. 2 yillik bolumlere gireceğim, tecil yapamayacak miyim? Anlamadım.

Tecil edilebilmesi için daha önce 2 yıllık okumamış olmanız lazım. Yani örneğin lisans mezunuysanız tekrar lisans programı ile tecil ettiremezsiniz bu durumda yüksek lisans yapmanız gerekiyor. Yani sizin durumunuza bakarsak eğer şu an lise mezunuysanız 2 yıllıkla tecil ettirebilirsiniz.

Konu kilit. Bir öğretmen yüzünden kafam karıştıydı. Bunlar nasıl hoca olduysa, bana diyor ki AÖF yasası kaldırıldı artık tecil yapılmıyor diyor. Bir de gelmiş 2025 sahte haberi paylaştı, kafayı yersin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı