AÖF okuyup çalışmak mı yoksa örgün okumak mı?

omerfaruk37

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben 18 yaşındayım. Şu an halihazırda tırsan firmasında IT departmanında uzman yardımcısı olarak çalışıyorum. Bu sene mezuna kaldım. Önümüzdeki sınav tercih yapacağım, sizce örgün bir şekilde okulumu okumalı mıyım? Yoksa çalışmaya devam edip açıktan mı okumalıyım? Bu çalıştığım yerde hem son kullanıcı destek de veriyorum sistem tarafıyla da ilgileniyorum sccm ve gpo vs. yani anlayacağınız her daldan ufak ufak yetiştiriliyor ve kendimi geliştiriyorum ama açık öğretim beni tedirgin hala getiriyor. İleride buradan ayrılmam durumumda iş arayışığına çıktığımda açık öğretim bana bir engel olur mu? Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Örgün imkanın varsa örgün oku, yoksa Aöf devam et derim.

Örgün imkanın varsa örgün oku, yoksa AÖF devam et derim.

Hocam okusam okurum lakin mevcut iş yerim iyi ve büyük bir yer örgün geçersem bırakmak zorunda kalacağım burada kendimi geliştiriyorum örgüne geçersem açıkçası tekrardan güzel bir iş yeri bulamama korkusu var.

Çalışırken AÖF okumak kolay değil kendini sıkarak hem iş yerinde işi öğrenerek okulunu bitirmen çok daha mantıklı olur hem sektörde tecrübe bilgi kazanırsın hem okulunu bitirmiş olursun.

İyi bir üniversiteye gitmeyeceksen üniversite sana sadece ortam katar ki bu dönemlerde ortam sana karın doyurmaz. Ben yerinde olsam açıktan okur ve meslek edinebileceğim bir işe başlardım. 4 yıl üniversiteye ayıracağım zamanı işe ayırırdım eğer imkanım varsa. İmkan derken biri elinden tutup seni yetiştirmek üzere bir işe sokması gerekiyor. Bu ülkede işsiz üniversiteli dolu. Benden sana bir abi tavsiyesi iş öğren. Dediğim gibi düzgün bir üniversiteye gitmeyeceksen düzgünden kastım özel üniversiteye gidip yüzbinlerce lira ödeteceğime o parayı (gerçek anlamda altına çevirip) saklarım ve gittiğim yerde işi öğrenip açıktan da üniversiteyi bitirince 1 yıllığına dil eğitimine yurtdışına giderim. Bugün 1 yıl eğitim almak kaydıyla part time çalışabileceğin ve hatta kalıcı oturum izni alabileceğin fırsatlı ülkeler var. Sonra öğrendiğim işle bu dili birleştirir eğer ülkeye dönersem ona göre meslek bakarım dönmezsemde yurtdışında kullanırım. Bu meslekler genelde ticaretle alakalı olabilir, sanayi olabilir, tekstil olabilir, elektrik üzerine olabilir yani aklıma gelmeyen çok çeşit iş var. Mühendis olmak istersiniz okursunuz iyi bir üniversiteden mezun değilsinizdir ve üstüne staj döneminde işleri bitince sabit tutmazlar vah o zaman haline. İş arar durursun. Tanıdığında yoksa en fazla diplomalı işsiz olursun. Tek avuntun mühendisim dersin. Bu söylediğim şeyler bu ülke için geçerli kurallar kesinlikle yanlış yere çekilmesin. Çok başarılı olacağına inanırsın okursun, üstüne erasmus yaparsın sonra yüksek lisans falan filan derken bir bakmışsın çok farklı bir yerdesin ama önemli olan sen kendinde o potansiyeli görüyormusun? Çünkü bu söylediğim şeyler istikrar gerektiren ve çok okumak ve çalışmak gerektiren durumlar. 1 ay yapıp salmakla olacak bir şey değil. Bu ülkede dediğim bu şeyleri yapman eğer ortalama zeka biriysen sosyal hayatını sıfıra indirip yapman gereken şeyler. Herkes kulübe giderken sen ders çalışırsın. Herkes tatile giderken sen yine ders çalışırsın . Çünkü kaybedecek çok şeyin var eğer torpilin yine yoksa. Böyle anlatıyorum ki aklında soru işareti kalmasın. AÖF sadece seni diplomalı yapar onunda bir geçerliliği yok ama bir üniversite bitirmiş sayılırsın. Senin cevherin yaptığın iş olur. Umarım anlatabilmişimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…