AÖF'ten DGS ile mühendisliğe geçmek

latiass

Hectopat
Normalde matematik öğretmeniyim. Açıktan 2 yıllık PC programcılığı okuyorum daha yeni başladım. DGS ile 4 yıllığa tamamlamaya niyetlendim. 4 yıllığa geçişte bölüm dersleri sayılır mı beni 3. sınıftan mi başlatırlar yoksa açıktan okudun deyip baştan mi başlatırlar. Boşuna uzun yıllar okumak istemiyorum. Bilgisi olan var mı?

Aldığın derslerden muaf olup 3. yıldan devam edersiniz. Lakin benim bir arkadaşım işletmeye DGS ile geçip aldığı derslerden muaf olup 2. sınıftan başladı. 2. sınıftan başlatma nedenlerini bilmiyorum. Ama sizi 3. sınıftan devam ettirmeleri lazım.

Bunun tam bir cevabı yok derslerinin uyuşması lazım 1. sınıftan da başlayabilirsin 3. sınıftan da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Anadolu üniversitesinde bilgisayar programcılığı okuyorum (AÖF) maalesef sıfırdan başlarsınız belki Türkçe 1-2 tarih 1-2 yabancı dil 1-2 dersleriniz sayılabilir.

Bu arada hangi açık öğretim sisteminde öğrencisiniz?

Anadolu üni

Bende Anadolu üniversitesindeyim ortalamayı yüksek tutarsam geçmeyi düşünüyorum.

Sizin için matematik sorun değil zaten 50/50 yaparsınız ortalamanız da 3.70 üstü olursa Boğaziçi veya ODTÜ gelebilir (ortalama ciddi öneme sahip biliyorsunuz)

Vay gardaşım gel sarılalım bende bu sene kayıt oldum.

@Mactavishgg 6 tane dersimiz var ben 3 kitabı üniversite sitesinden satın aldım satışı olmayan kitapları da üniversite yönlendirmesi ile fotokopicide yazdırıp kitap haline getirdim kitaptan takip-canlı ders-çıkmış soru-deneme sınavı yöntemi ile çalışıyorum.

Lakin e-kampüs çökmüş durumda erişemiyorum.

2023 canlı dersleri çekilmeye başladı mı yoksa eskileri mi izliyorsunuz?

2023 canlı dersleri çekilmeye başladı mı yoksa eskileri mi izliyorsunuz?
30 Ekimde başlıyor.

Ben aktif İç Mimarlık 4.Sınıftayım fazla üstüne düşemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…