Çözüldü AÖL ders seçimi neye göre yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Roger Taylor

Kilopat
Makaleler
5
Yer
Ankara
Burada yazılan bilgiye göre 1. dönemde gözüküyorum, yani ben şu anda 1. (9.) sınıf mıyım?

1726064113237.png

Bunun yanında da "Dönem Sıra" diye bir ibare var, orada da 1 yazıyor.

Bunlar bir yana, ders seçimini neye göre yapmalıyım? Otomatik seçim mi yapayım? Pek fena gözükmüyor çünkü 39 kredi veriyor.

1726066640112.png

@333365

Çözüm
Orada bahsedilen dönem 2024-2025 eğitim öğretim yılının 1. dönemi, sizin dönemlik bir durum değil. Kredi bilgilerim kısmından döneminizi öğrenebilirsiniz ve muafiyet kısmında muaf yazan dersleri seçmek mecburiyetinde değilsiniz. Ortak ders yazan tüm dersleri almak mecburiyetindesiniz, mezun olmanın şartlarından birisi de bu. Kolay dersleri önce hallederim diyorsanız önce onları seçebilirsiniz, dönemlik 35 kredilik ders seçebiliyorsunuz en fazla ancak bir dönemin üst dönem dersini almadan önce alt dönemden kalma dersi varsa onu da seçmelisiniz. Özel yerleri sansürleyerek kredi bilgilerim kısmının fotoğrafını atabilirseniz, döneminizi söyleyebilirim.
Orada bahsedilen dönem 2024-2025 eğitim öğretim yılının 1. dönemi, sizin dönemlik bir durum değil. Kredi bilgilerim kısmından döneminizi öğrenebilirsiniz ve muafiyet kısmında muaf yazan dersleri seçmek mecburiyetinde değilsiniz. Ortak ders yazan tüm dersleri almak mecburiyetindesiniz, mezun olmanın şartlarından birisi de bu. Kolay dersleri önce hallederim diyorsanız önce onları seçebilirsiniz, dönemlik 35 kredilik ders seçebiliyorsunuz en fazla ancak bir dönemin üst dönem dersini almadan önce alt dönemden kalma dersi varsa onu da seçmelisiniz. Özel yerleri sansürleyerek kredi bilgilerim kısmının fotoğrafını atabilirseniz, döneminizi söyleyebilirim.

Çözüm
Orada bahsedilen dönem 2024-2025 eğitim öğretim yılının 1. dönemi, sizin dönemlik bir durum değil. Kredi bilgilerim kısmından döneminizi öğrenebilirsiniz.

Teşekkürler, buradan baktığıma göre 3. dönemdeyim sanırım. (10. sınıf 1. dönem)

1726067844466.png

muafiyet kısmında muaf yazan dersleri seçmek mecburiyetinde değilsiniz.

Ders seçme kısmında muafiyet döneminde hem muaf, hem ortak yazan dersler var. Örneğin bu:

1726067932631.png

Bu, "seçsen de olur seçmesen de." demek sanırım yanlış anlamadıysam.

Ortak ders yazan tüm dersleri almak mecburiyetindesiniz, mezun olmanın şartlarından birisi de bu.

Otomatik ders seçmeye bastığımda ortak ders veriyor 12 tane, muaf olanları eklemiyor.

Dönemlik 35 kredilik ders seçebiliyorsunuz en fazla ancak bir dönemin üst dönem dersini almadan önce alt dönemden kalma dersi varsa onu da seçmelisiniz.

Otomatik seç yapınca, seçilen bütün derslerin sınavından geçersem 39 kredi gösteriyor. Böyle seçemiyor muyum yani?

Teşekkürler, buradan baktığıma göre 3. dönemdeyim sanırım. (10. sınıf 1. dönem)

Evet. 10. sınıfın 1. dönemi.

Ders seçme kısmında muafiyet döneminde hem muaf, hem ortak yazan dersler var. Örneğin bu:

1726067932631.png

Bu, "seçsen de olur seçmesen de." demek sanırım yanlış anlamadıysam.

Evet, seçseniz de seçmeseniz de oluyor ama muaf dersleri seçmenin mantığı yok. Zaten başarılı gözüküyorsunuz, onun yerine farklı zorunlu dersleri seçin.

Otomatik ders seçmeye bastığımda ortak ders veriyor 12 tane, muaf olanları eklemiyor.

Kontrol edin, muaf olanları eklemiyorsa sorun yok.

Otomatik seç yapınca, seçilen bütün derslerin sınavından geçersem 39 kredi gösteriyor. Böyle seçemiyor muyum yani?

Galiba öyle oluyor. Normalde en fazla dönemlik 35 kredilik ders seçebiliyorsunuz diye biliyorum. İsterseniz otomatik seçme ile seçebilirsiniz ama dikkat edin, seçmeli ve muaf dersleri seçmeyin. Seçmeli dersler, kredi yükseltmek için işe yarar. Önceliğiniz ortak dersler olmalı.

Galiba öyle oluyor. Normalde en fazla dönemlik 35 kredilik ders seçebiliyorsunuz diye biliyorum. İsterseniz otomatik seçme ile seçebilirsiniz ama dikkat edin, seçmeli ve muaf dersleri seçmeyin. Seçmeli dersler, kredi yükseltmek için işe yarar. Önceliğiniz ortak dersler olmalı.

1726068899695.png

Otomatik seçince böyle oluyor, bir sorun yok gibi. Siz ne dersiniz?

Bir sorun gözükmüyor, hayırlı olsun. Hepsi ortak ders ve ortak derslerin hepsini almak mecburiyetindesiniz. Onları başarıyla geçmeden mezun olamıyorsunuz zaten. Kolay gelsin, sınavınızda başarılar dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı