Orada bahsedilen dönem 2024-2025 eğitim öğretim yılının 1. dönemi, sizin dönemlik bir durum değil. Kredi bilgilerim kısmından döneminizi öğrenebilirsiniz.
muafiyet kısmında muaf yazan dersleri seçmek mecburiyetinde değilsiniz.
Ortak ders yazan tüm dersleri almak mecburiyetindesiniz, mezun olmanın şartlarından birisi de bu.
Dönemlik 35 kredilik ders seçebiliyorsunuz en fazla ancak bir dönemin üst dönem dersini almadan önce alt dönemden kalma dersi varsa onu da seçmelisiniz.
Teşekkürler, buradan baktığıma göre 3. dönemdeyim sanırım. (10. sınıf 1. dönem)
Ders seçme kısmında muafiyet döneminde hem muaf, hem ortak yazan dersler var. Örneğin bu:
![]()
Bu, "seçsen de olur seçmesen de." demek sanırım yanlış anlamadıysam.
Otomatik ders seçmeye bastığımda ortak ders veriyor 12 tane, muaf olanları eklemiyor.
Otomatik seç yapınca, seçilen bütün derslerin sınavından geçersem 39 kredi gösteriyor. Böyle seçemiyor muyum yani?
Galiba öyle oluyor. Normalde en fazla dönemlik 35 kredilik ders seçebiliyorsunuz diye biliyorum. İsterseniz otomatik seçme ile seçebilirsiniz ama dikkat edin, seçmeli ve muaf dersleri seçmeyin. Seçmeli dersler, kredi yükseltmek için işe yarar. Önceliğiniz ortak dersler olmalı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.