Çözüldü AÖL mezun olmadan lise diploması verilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wesff_

Kilopat
Iyi sosyaller dilerim, AÖL 2 zorunlu dersim kaldı, 4 dönemi de tamamladım ve 225 kredim var. Ama zorunlu dersler yüzünden mezun sayılmadım. YKS sınavına girdim ve istediğim puanı da sıralamayı da elde ettim ancak yerleşemeyeceğim diye çok korkuyorum, geçici mezuniyet belgesi vs mevcut mu? Üniversiteye kaydolurken lise diploması istiyorlar diye biliyorum.

Çözüm
@wesff_, Aralık ayının sonu. Bazı üniversiteler Ocak ayının sonuna kadar getirmenizi isteyebiliyor, bunu üniversitenizin öğrenci işlerine sorabilirsiniz ve geçici diplomayı da ilinizdeki halk eğitim merkezinden alacaksınız. Üniversiteye kayıt yaptıracağınızı, geçici diploma istediğinizi belirtmeniz yeterli. Özetle geçici diploma ile üniversiteye kayıt yaptırabiliyorsunuz, bilginize.
Eylül de mi ne yine olacak sınav o zaman girip alırsın diplomayı.

Merhaba, dert etmeyin. Geçici diploma veriyorlar. Sene sonuna kadar da vaktiniz oluyor, sene sonunda asıl diplomayı götürdüğünüz zaman da asıl kaydınız yapılıyor.

S

Merhaba, dert etmeyin. Geçici diploma veriyorlar. Sene sonuna kadar da vaktiniz oluyor, sene sonunda asıl diplomayı götürdüğünüz zaman da asıl kaydınız yapılıyor.

Sene sonundan kastettiginiz egitim yilinin sonu mu yoksa ocak ayi mi? Gecici diplomayi nasıl ve nereden aliyoruz?

Son düzenleyen: Moderatör:
@wesff_, Aralık ayının sonu. Bazı üniversiteler Ocak ayının sonuna kadar getirmenizi isteyebiliyor, bunu üniversitenizin öğrenci işlerine sorabilirsiniz ve geçici diplomayı da ilinizdeki halk eğitim merkezinden alacaksınız. Üniversiteye kayıt yaptıracağınızı, geçici diploma istediğinizi belirtmeniz yeterli. Özetle geçici diploma ile üniversiteye kayıt yaptırabiliyorsunuz, bilginize.

Çözüm
Tekrardan hortlatiyorum ama emin olmak istiyorum. 2 zorunlu dersim kalmis ve su an mezun olamıyorum, mezun degılım. Buna ragmen halk egitim merkezine gidip gecici diploma alabiliyor muyum? @333365

Son düzenleyen: Moderatör:
@wesff_, alabiliyorsunuz diye zaten belirttim. Sorununuz çözüldü mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…