Merhaba, size bir derdimi anlatmak istiyorum. Normal bir anadolu lisesinde okuyorum. 12. sınıfım ve dil bölümündeyim. Derslerim oldukça iyi ve 9, 10 ve 11. sınıf ortalamam 85 puan üzerinde. Aslında açık öğretime geçmemin sebebi bir nevi pandemi süreci çünkü eve o kadar alıştım ki evde olmadan hiçbir şekilde odaklanamaz hale geldim. Bu nedenle şu anki devamsızlığım 16 özürlü, 9 özürsüz.
2. dönem eğer ki devamsızlıklar siliniyor olsaydı okuluma normal şekilde devam ediyor olacaktım. Lakin evde çalışıyorum ve okulda zaten hiçbir şey anlatılmıyor. Hocalar ya test çözüyor ya da full boş bırakıyor. Müdür yardımcısı beni gördüğünde ise "Ailenle konuştum, seninle konuştular mı bilmiyorum ama açık öğretime geçmek zorundasın yoksa sınıfta kalacaksın." gibi sözler söyledi. İleride CV çıkarttığımda 3.5 sene boyunca anadolu lisesi, 0.5 sene açık öğretim mezunu olarak gözükmek istemiyorum. Gayet başarılı ve kendimce zeki bir insanım. Kendimi dilde geliştirdim. Sınavda iyi bir üniversite kazanacağımı zaten biliyorum ama bunu açık öğretim mezunu olarak gözükmekten korkuyorum. Bildiğim bir şey varsa insanların açık öğretimi kötü ve sadece aptalların bulunduğu bir yer olarak görme bilinci.
Sadece mobbing'e uğramaktan ve ileride kariyerimi zedelemesinden korkuyorum. Eğer ki kesin bir bilgisi olan varsa ona yalvarıyorum ki beni aydınlatsınlar. Muhtemelen 2. dönemde geçeceğim.