bilememkardes
Centipat
AÖL'e geçtim. Zorunlu dersleri ya da seçtiğim dersleri hepsini bir sınavda mi vereceğim? Nasıl olacak? Tam anlayamadım.
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle teşekkür ederim, neredeyse tüm aklımda takılanlar gitti. Fakat aklıma takılan bir şey var... Atıyorum İngilizce 3 - 4 var ve ikisi de aynı oturum. Bunlara aynı anda mı gireceğim yine?Merhabalar,
Öncelikle hayırlı olsun diliyorum. Dönem başı 35 kredilik ders seçme hakkınız oluyor, AÖL sınavları cumartesi ve pazar yapılıyordu pandemi gelene kadar. Şimdi sınavlar uzaktan olur mu olmaz mı onu bilemiyorum.
Ama eğer uzaktan olursa devlet sana belirli bir süre veriyor. O belirli süre içerisinde "A" ya da "B" dersinin sınavına tek tek giriyorsun. 20 soru için devlet 25 dakika gibi bir süre veriyor, o belirtilen süre içerisinde sınavını yapman gerekiyor. Genellikle 1 hafta gibi bir süre tanıyorlar diye hatırlıyorum. Bu arada sınav süresi 25 dakika, sınavları tamamlamak için 1 hafta gibi bir süren oluyor.
Onun dışında uzaktan olmadı diyelim. Uzaktan olmazsa AÖL sınavları hafta sonu yapılıyor. Sabah ve öğlen oturumu olmak üzere 2'ye ayrılır.
Sınava girdiğinde devlet sana bir kitapçık verir, o kitapçık da tüm dersler olur. Sen kendi dersinin sınavını yapar, optiğe kodlarsın. Diğer dersler seni ilgilendirmez, onun dışında aldığın derslere göre bir günde de oturumun bitebilir, sonraki güne de sarkabilir.
Sınav için 180 dakika süre veriyorlar diye biliyorum. O 180 dakikadan önce de çıkabiliyorsun bitirdiğinde. Onun dışında kaç dersin olursa olsun ekstra bir süre tanınmıyor. Şu anlık aklıma gelenler bunlar. Aklına takılan başka bir soru varsa sorabilirsin.
Bir de sınavda seçtiğiniz dersleri çözüyorsunuz. Onu da eklemiş olayım. 8 dönem içerisinde liseyi bitirmeniz gerekiyor, bitirmeseniz de sorun oluşturmaz. Açık lisede kalma olayı zaten yok, krediyi doldurana kadar girersiniz.
@bilememkardes, eğer tek oturumda yapılması mümkün derslerse evet.
Yani sabah oturumunda yapılırsa evet. Sizin demek istediğinizi anladım. Bir alt ve üst sınıfın dersine aynı oturumda girebilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.