AÖL zorunlu derse girilmezse ne olur?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Durumdan kısaca bahsedeyim. Benim yabancı dil dışında tüm zorunlu derslerim bitti, kredim de 170'i geçti. Mezun olmak için yabancı dil'de sınava girip başarılı olmam gerekiyor. Ama bir de dersten muaf olma durumu var. Bu sınava girmezsem muaf sayılır mıyım, yoksa muaf sayılmak için dersten başarısız mı olmam gerekiyor?

Mezun olmak istiyorum. Sınava girmeden mezun olabilir miyim?

Eklediğim görsellerde şahsi bilgim bulunmuyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2025-02-04 11.20.33.png
    Ekran Resmi 2025-02-04 11.20.33.png
    194,5 KB · Görüntüleme: 53
  • Ekran Resmi 2025-02-04 11.22.20.png
    Ekran Resmi 2025-02-04 11.22.20.png
    291,5 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Durumdan kısaca bahsedeyim. Benim yabancı dil dışında tüm zorunlu derslerim bitti, kredim de 170'i geçti. Mezun olmak için yabancı Dil'de sınava girip başarılı olmam gerekiyor. Ama bir de dersten muaf olma durumu var. Bu sınava girmezsem muaf sayılır mıyım, yoksa muaf sayılmak için dersten başarısız mı olmam gerekiyor?

Mezun olmak istiyorum. Sınava girmeden mezun olabilir miyim?

Eklediğim görsellerde şahsi bilgim bulunmuyor.

Edebiyat hariç diğer dersleri 3 kez geçemezseniz muaf olabiliyorsunuz. Yabancı dilden kaç kez kaldınız?

2 kere girmiş, başarısız olmuşum, 1 tane de hiç girmemişim. Yani sınava girmemek de başarısız olmaya dahilse 3 kere sınavtan başarısız olmuşum.

Bildiğim kadarıyla girmemek sayılmıyor. Bu kez gireceğiniz sınavdan da geçemezseniz muaf olup mezun oluyorsunuz. Yine de en emin bilgi için halk eğitim merkezleri ile görüşebilirsiniz.

Başarısız olsaydın orada muaf yazardi ve zorunlu dersin kalmazdı. Şuan ders seçimi yaptığında yabancı dil gözüküyor mu?

Ders seçimi yapabilmem için sınav dönemi yenilemem gerekiyor. Yenilemek için 400 tl sınav ücreti istiyor yüce (!) devletimiz. Halk eğitim merkezi ile görüşeceğim. Muhtemel ihtimalle yine sınava girmem gerekiyor.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Sınava girmeniz gerekiyor. Muaf olma olayı, 3 sınavdan başarısız olursanız ancak öyle oluyor. Türk Dili ve Edebiyatı bunun dışında, muaf olamıyorsunuz ondan. Muaf olduğunuz dersin kredisini de alamıyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı