AÖL'de 1 zorunlu ders kalması YKS'de sorun yaratır mı?

slyavix

Kilopat
17 yaşındayım ve AÖL sayesinde YKS'ye 1 sene erkenden girebildim. Başlıkta yazdığım gibi 1 tane zorunlu dersim kaldı ve tercihlerde 28 Temmuz'da başlıyor. Bu zorunlu ders, tercihlerde ve üniversitede bir sorun yaratır mı?

Sen daha mezun olamamışsın. O zorunlu dersi vermeden mezun diplomanı alamazsın. Nasıl üniversiteye gideceksin?

Sen daha mezun olamamışsın. O zorunlu dersi vermeden mezun diplomanı alamazsın. Nasıl üniversiteye gideceksin?
O yüzden araştırıyorum ama net bir cevap bi türlü bulamadım. Bazı tanıdıklar sorun yaratmaz diyor bazıları tercih hakkını öldürmüş olursun diyor. Bir tane video bulup izledim onda da tam olarak anlayamadım.

AÖL mezun şartlarını tamamlamıyorsun. Zorunlu dersi vermediğin sürece lise mezun diplomanı alamazsın.

Sıkıntı yok kardeşim bende aynı durumdayım mezun olup diploma yerine geçecek olan mezuniyet belgesiyle üniversiteye gideceğiz.

AÖL mezun şartlarını tamamlamıyorsun. Zorunlu dersi vermediğin sürece lise mezun diplomanı alamazsın.
Daha önce söylemiştim açık liseden erken mezun olunabiliyor. Yaş sınırı olan 18 değil 18 yaşından gün almak yani 17 yaşında bir öğrencinin zorunlu dönem sayısı 5'e iniyor.

Daha önce söylemiştim açık liseden erken mezun olunabiliyor. Yaş sınırı olan 18 değil 18 yaşından gün almak yani 17 yaşında bir öğrencinin zorunlu dönem sayısı 5'e iniyor.

Erken mezun olunabildiğini biliyorum fakat mezun olabilmesi için zorunlu dersi olmaması gerekiyor.

Kaynak

AÖL sınavları eğer haftaya ise evet mezun olabilir. Bildiğim kadarı ile bütün şartları tamamlasa bile dönem sonunda mezun oluyor.

AÖL'de yılda 3 dönem var ve önümüzdeki hafta 3.dönem sınavı var o sınav bittikten 1 hafta sonra sınav açıklanacak ve açıklandığında 1 dersi vemiş olduğundan mezun olmuş olacak. Bende arkadaşla aynı durumdayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…