Çözüldü AÖL'de 70 puanla 1 yılda mezun olmak mümkün müdür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DarkVide121

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu yıl mezun olmam lazım açık liseye meslek lisesinden geçtiğim için kredilerim çok düşük meslek de sadece meslek derslerini önemsediğim için maalesef. Şu an 70 krediyim ve önümde 3 sınav var ve aklımda edebiyat ve seçmeli edebiyat seçme fikri var. Kredi kolayca yükseltmek ve mezun olmak için, bildiğim kadar edebiyat hariç derslerde muaf olabiliyoruz ne yapmam lazım her türlü fikre, tavsiyeye açığım.
Bkz: Görsel ise benim girmem gereken zorunlu edebiyat dersleri.

@333365 hocam zahmet olmazsa ilgilenir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE hocam zahmet olmazsa ilgilenir misiniz?

Merhaba. Açık liseden mezun olma şartlarından birisi de 170 kredi ve üzeri sahip olmak, zorunlu dönem olarak 8 dönem bitirmek ve ortak dersinizin kalmaması. Ya başarmalı ya da muaf olmalısınız. Şu anki haliyle ortak derslerin hepsini başarın, dönemlik de 35 kredi kazanmaya bakın. 3 dönemde biter.
Tüm edebiyat derslerini vermen şart. Bir de alt dönemin dersini vermezsen üst dönem dersini seçemiyorsun. Diğer derslerde ise 3 kere üst üste sınavında kalırsan muaf sayılıyorsun. Şu an seçmeli dersler seçip kredi yükseltmeye bak ve ortak derslerinin hepsini vermeye çalış. 100 kredi gerekiyor mezun olman için. 2025'te mezun olma şansın var en geç 2026 Mart ama.

@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE hocam zahmet olmazsa ilgilenir misiniz?

Merhaba. Açık liseden mezun olma şartlarından birisi de 170 kredi ve üzeri sahip olmak, zorunlu dönem olarak 8 dönem bitirmek ve ortak dersinizin kalmaması. Ya başarmalı ya da muaf olmalısınız. Şu anki haliyle ortak derslerin hepsini başarın, dönemlik de 35 kredi kazanmaya bakın. 3 dönemde biter.

Çözüm

Yani hocam bu yıl derslerde başarılı olursam geçebiliyor muyum? Teşekkür ederiyorum.

Anladım hocam. Dersleri başarırsam bu yıl mezun olabiliyorum, değil mi? Teşekkür ediyorum.

@DarkVide121, evet. Bu sene mezun olabilirsiniz. Eylül ayında da ek sınav açılır, halledersiniz. Üniversiteye girmek istiyorsunuz galiba. Bu telaşınız da o yüzden olmalı. Açık liseyi bir senede bitirebilecek durumda olan açık lise öğrencileri, YKS'ye kayıt yaptırabiliyor. Konuyla alakalı aklınıza takılan farklı soru varsa yeni konu açabilirsiniz.

Hocam, ilginiz alakanız için teşekkür ederim. Gerçekten beni büyük bir telaştan kurtardınız. Evet, üniversite gitmek istiyorum. Teşekkür ederim.

@DarkVide121, rica ederim. Başarılı eğitim-öğretim hayatı dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…