Çözüldü AÖL'den istenen bir anda Anadolu lisesine geçiş yapılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

SemihOzdogdu

Kilopat
Arkadaşlar 10.sınıftayım Emine Konukoglu Anadolu lisesine gidiyorum. Açık öğretime geçmeyi düşünüyorum. Asıl sorum şu,
İstediğim zaman, dönem başında veya ortasında açık öğretimden eski liseme geçiş yapabilir miyim?

Çözüm
Bence okulla vakit kaybetmek yerine direkt AÖL ile devam edin, tekrardan okula dönmeyin. Okulların eski niteliği bence kalmadı.

Hedefiniz nedir, bilemiyorum. Ancak o 2 sene içerisinde sınavınıza çok iyi çalışır, üniversiteyi kazandığınız sene bir dil bile öğrenebilirsiniz. Bu tamamen sizin elinizde.

Bir de sorunuzun cevabına gelecek olursak evet geçebilirsiniz. Ancak AÖL'deki kredi durumunuza göre o sınıftan başlarsınız.

Örneğin, pek çalışmadınız. Krediniz düşük geldi, o duruma göre 10. sınıftan da başlayabilirsiniz. Dediğim gibi sonradan okula dönmek isterseniz eğer kredinizi iyi tutun.
Bence okulla vakit kaybetmek yerine direkt AÖL ile devam edin, tekrardan okula dönmeyin. Okulların eski niteliği bence kalmadı.

Hedefiniz nedir, bilemiyorum. Ancak o 2 sene içerisinde sınavınıza çok iyi çalışır, üniversiteyi kazandığınız sene bir dil bile öğrenebilirsiniz. Bu tamamen sizin elinizde.

Bir de sorunuzun cevabına gelecek olursak evet geçebilirsiniz. Ancak AÖL'deki kredi durumunuza göre o sınıftan başlarsınız.

Örneğin, pek çalışmadınız. Krediniz düşük geldi, o duruma göre 10. sınıftan da başlayabilirsiniz. Dediğim gibi sonradan okula dönmek isterseniz eğer kredinizi iyi tutun.

Çözüm

Çok teşekkür ederim hocam 2 3 gündür araştırdım şu cevabı alamadım. Dilim var İngilizce B1 seviye ve her geçen gün geliştiriyorum. Geçiş nedenim son dönemlerde birkaç sıkıntım var ve yorulduğum için düşünüyorum.
Üniversiteyi çok aman aman iyi bir yer beklemiyorum. Yurt dışında 1 2 akrabam var. Planım bu şekilde. O olmazsa da parayla gitmeyi düşünüyorum en kötü. Neyse tekrar teşekkür ediyorum hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
@SemihOzdogdu, rica ederim. Ben şunu demek istiyorum:
Okulların niteliği kalmadı, okulda boş yere vakit kaybetmeyin. Mesela o süre zarfı içerisinde İngilizcenizi C1 seviyesine çekebilir, o arada Almanca bile öğrenebilirsiniz. Benim tavsiyem Almanca öğrenmeniz yönünde olur.

Almancayı çok iyi öğrenen, diğer birçok dili 2-3 aylık çalışmayla öğrenebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…