Aorus Master vs Rog Strix vs MSI Gaming X Trio 3070

LeventD.

Hectopat
Merhaba 3070 ekran kartı alacağım ama modeller arasında kararsız kaldım.
Gigabyte Aorus Master(7500TL): Gigabyte GeForce RTX3070 Aorus Master 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
ASUS ROG STRIX(8000TL): Asus GeForce RTX3070 Rog Strix O8G Gaming 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
MSI Gaming X Trio(7300TL): MSI GeForce RTX 3070 Gaming X Trio 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı

Sizce hangisinden yana tercihimi kullanmalıyım. Yardım olursanız sevinirim. (Üstteki linklerden almayacağım sadece model göstermek için ekledim.)

Son düzenleyen: Moderatör:

ROG STRIX'in bir ismi var hocam ama her model çok kaliteli geldi bana.

Gigabyte'in çekirdek hızı diğerlerine göre fazla ama Gigabyte hakkında bilgim olmadığı için çekiniyorum. Özelliklerine bakınca Gigabyte önde gibi. Ben Gigabyte'te yanayım ama pişman olur muyum diye korkuyorum. Uzun ömürlü olmasını istiyorum.

Gigabyte Aourus Master Rtx 3070 kullandım geçen hafta hala almadıysanız pek önermiyorum.

Bence Msi Gaming X Trio çünkü;

Bir çok kişi Asus servislerinden şikayetçi,
Msi'ın soğutması şu anda piyasadaki en iyi soğutma,
Profesyonel oyuncular ve Yayıncılar tercih ediyor.
Bence görünüş olarak diğerlerinden daha güzel.

Neden hocam önermiyorsunuz ne sorunu vardı ki bende 3060 Ti düşünüyorum.
Öncelikle şunu belirteyim, ben ilk defa gigabyte kullanacaktım. Önceki kartımda MSI 2070Super Gaming X'idi. Gigabyte'ı aldım geldi, başladım kullanmaya değerlere baktım 3 fanlı model olmasına rağmen kart 76 dereceyi gördü, tamam oda o anda sıcaktı biraz ama kart yük altında zaten sürekli 71 derecede çalışıyor. (10 dk furmark açmak yeterli ki bende Egzoz 3000RPM Noctua Industrial Fan Full modda çalışırken). Onuda geçtik kart yakışıklı led ekranlı filan diye aldandım, ama yandaki RGB led resmen takılarak yanıp sönüyor. Sanırsınız ucuz çin malı, 3 kuruşluk ledi bile yapamamışlar. Hadi dedim onuda geçtim, yazılımı zaten berbat bir arayüze sahip takılarak menü geçişleri windows 95 arayüzü gibi basit bir turuncu arayüz, Mesela OC yapacak olsanız OC nasıl yapılacak belli bile değil. En can sıkıcı nokta da MSI fan sesleri tok abi Gigabytte bir sürtünme sesi gibi bir ses geliyor, ben beğenmedim bana ucuz ve basit geldi. Sizede tavsiyem vatan MSI'ları ucuz satıyor 3060ti da olması lazım MSI varken Gigabyte kesinlikle tercih edilmemeli. Bu karttan sonra Gigabyte'ın sanırım hiç bir şeyini almam. (MSI 3070 de 64 derecede çalışıyor)

Eyvallah hocam makbule geçti. dezavantajlarını bilimde ona göre alayım malum firmalar zaten üzerine hem çok koyuyorlar hem de sonra arıza çıkartınca muhattab bulmak zor oluyor. o yüzden almışken iyi bir şey almak lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…