AORUS RTX 2060S düşük frekans problemi

DIABLO36

Kilopat
Selamlar, AORUS RTX 2060S ekran kartı kullanıyorum. Kartımın resmî sitesinde yer alan bilgilere göre Çekirdek Saat hızı: 1845 MHz, Bellek Saat hızı: 14000 MHz.

Fakat bende Nvidia Denetim Masası> Güç yönetimi modu "Maksimum performansı tercih et" olmasına rağmen Çekirdek Saat hızı: 1470 MHz ve Bellek Saat hızı: 7001 MHz olmakta.

Sizce bu bir sorun mu ve belirtilen hız frekanslarına nasıl ulaşabilirim?

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynadığın oyunun LoL olduğunu düşünürsek gayet normal. Kartın tam performans ile çalışmaya ihtiyacı olmuyor.

Sizlik bir sorun olduğunu zannetmiyorum. LoL bir ölçü olmaz. Çünkü ekran kartının performansını gerçekten test edebilecek bir oyun değil. Şurada 2060 Super benchmark videosu var. Orada da en yüksek frekansa çıkmıyor. İkinci videoda RTX 2060 var. Orada da durum aynı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama güç yönetimi modundan “maksimum performansı tercih et” dediğim zaman kartın en son gücüne kadar frekansların çıkması gerekmiyor mu? Çünkü LoL elbette bu kartın test edileceği oyun değil ama bahsettiğim seçenekte sabit 1470 MHz ve 7001 MHz olması neden?
++

Steam’dan GTA V’i indirip yine aynı modda test edeceğim akşam. Bakalım sonuçlar değişecek mi.

Ama güç yönetimi modundan “maksimum performansı tercih et” dediğim zaman kartın en son gücüne kadar frekansların çıkması gerekmiyor mu? Çünkü LoL elbette bu kartın test edileceği oyun değil ama bahsettiğim seçenekte sabit 1470 MHz ve 7001 MHz olması neden?
++

Steam’dan GTA V’i indirip yine aynı modda test edeceğim akşam. Bakalım sonuçlar değişecek mi.
Yanlış bilmiyorsam 2 ile çarpılması lazım. RAM'lerde olduğu gibi.

Bahsettiğim durum dedikleriniz gibiymiş. CS:GO indirdim ve denemek için girdiğimde orada durumun ekteki gibi olduğunu görünce içim rahatladı :D

Eki Görüntüle 478189
Sırf dün senin için GTA 5 oynadım biliyor musun. Baya hastayım dostum, yatağa girerken ben neyi unuttum diye girdim. Aynı benim ekran kartında korkma, 7001'de dediğim gibi iki ile çarp.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı