Apartman dışından eve internet bağlatılabilir mi?

Daha fazla  
Arkadaşlar malum okullar açılıyor. Sehir dışında bir ev tutacağım. Evin fiyati vb konumu mukkemel. Eskiden kaldığım apart. Lakin ev sahibi internet falan anlamayan biri bende sordum adama internet benim için önemli diye bir arastirmasini rica ettim. Kaldığım yerde çati kati elektrikçi çağırmış uzanmiyor demiş. Anladığım kadariyla diğer apartlarin kablosu uzanmiyor tam cozemedim. Lakin internetten baktığımda 60 mgbt kapi numarasi destekliyor diyor. Anlamadim acaba coklayicidan apartin disindan kablo cekemez miyim? Nasıl olur hiçbir bilgim yok yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar malum okullar açılıyor. Sehir dışında bir ev tutacağım. Evin fiyati vb konumu mukkemel. Eskiden kaldığım apart. Lakin ev sahibi internet falan anlamayan biri bende sordum adama internet benim için önemli diye bir arastirmasini rica ettim. Kaldığım yerde çati kati elektrikçi çağırmış uzanmiyor demiş. Anladığım kadariyla diğer apartlarin kablosu uzanmiyor tam cozemedim. Lakin internetten baktığımda 60 mgbt kapi numarasi destekliyor diyor. Anlamadim acaba coklayicidan apartin disindan kablo cekemez miyim? Nasıl olur hiçbir bilgim yok yardımcı olur musunuz?

İnternet sağlayıcısına sorun derim grupta elektrikçi falan bulman lazım.

Anladığım kadarıyla binada alt yapı var. Ankastreden dairenize dışarıdan cat6 çekersiniz sıkıntı olmaz.

Apartmanın dışından kablo çekmenin cezası var diye biliyorum biz bunun için kablo yolu taktırmıştık. Armut gibi hizmet sitelerine bak. Arıyorlar seni sende konuşursun böyle böyle diye. Binada TT'a ait kutu var ise bina içine kablo yolu döşenir katına çıkana kadar fakat dediğin gibi çatı katı ise normalden bir tık tuzlu tutar.

Anladığım kadarıyla binada altyapı var. Ankastreden dairenize dışarıdan CAT6 çekersiniz sıkıntı olmaz.

Binada altyapı var bir alt katta oturuyordum almıştım internet kullanıyordum.

Apartmanın dışından kablo çekmenin cezası var diye biliyorum biz bunun için kablo yolu taktırmıştık. Armut gibi hizmet sitelerine bak. Arıyorlar seni sende konuşursun böyle böyle diye. Binada TT'a ait kutu var ise bina içine kablo yolu döşenir katına çıkana kadar fakat dediğin gibi çatı katı ise normalden bir tık tuzlu tutar.

Hocam en kötü dediğiniz gibi ise alt katlarda var yani sonuç olarak internet uzatırlar diye düşünüyorum.

Olmaz herkes çok cimri.

Apartmanın dışındanda çekebilirsin apartmanda şaft varsa oradanda çekebilirsin. Sıkıntı olmaz.
Yetmiyor diyen uğraşmak istemediğindendir CAT6 kablo çektir elektrikçiye ya da bilgisayarcıya ( bazıları yapıyor bazıları yapmıyor bizim işimiz değil diyebiliyorlar) sonuç olarak olur dışardanda içeriden de çekebilirsin tek sıkıntı dışarıdan çektirdiğin zaman kaçıncı kat bilmiyorum ancak komşuların camlarına vs gelirse o ilerleyen zamanda size sıkıntı şikayet vs. can sıkıntısı oluşturur.

Eğer sorgulattığınızda değer veriyorsa, apartmanda port var demektir. İşlem çok basit. Kendiniz parasıyla bir elektirikçi çağıracaksınız portların olduğu kattan kalacağınız daireye kadar telefon kablosu çekecek. En fazla 100 bilemediniz 150 liradan fazla tutmaz. Kablo zaten ucuz + işçilik alacak.
Edit: Fiber internet ise CAT6 çektirmek lazım. Yok VDSL ise CAT6 çektirmeye gerek yok daha pahalı bir kablo.

Eğer sorgulattığınızda değer veriyorsa, apartmanda port var demektir. İşlem çok basit. Kendiniz parasıyla bir elektrikçi çağıracaksınız portların olduğu kattan kalacağınız daireye kadar telefon kablosu çekecek. En fazla 100 bilemediniz 150 liradan fazla tutmaz. Kablo zaten ucuz + işçilik alacak.
Edit: Fiber internet ise CAT6 çektirmek lazım. Yok VDSL ise CAT6 çektirmeye gerek yok daha pahalı bir kablo.

Hocam 60 mgbt kadar destekliyor diyor fiber sanırım öyle hatırlıyorum bağlayacağım zaman tam bilgi alıp ona gore cekerim zaten.

Apartmanın dışındanda çekebilirsin apartmanda şaft varsa oradanda çekebilirsin. Sıkıntı olmaz.
Yetmiyor diyen uğraşmak istemediğindendir CAT6 kablo çektir elektrikçiye ya da bilgisayarcıya ( bazıları yapıyor bazıları yapmıyor bizim işimiz değil diyebiliyorlar) sonuç olarak olur dışardanda içeriden de çekebilirsin tek sıkıntı dışarıdan çektirdiğin zaman kaçıncı kat bilmiyorum ancak komşuların camlarına vs gelirse o ilerleyen zamanda size sıkıntı şikayet vs. can sıkıntısı oluşturur.

Hocam direk apart sahibi ile çekeceğim zaten öğrenci aparti pek takacaklarini sanmıyorum kafaya şahsen ben olsam gram umurumda olmaz zaten sokak dar karşı aparta bakiyor :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı